Zeynep11 Hilallll2020 evet 28 aylıkken sadece baba diyordu. Tv ye maruz kaldığı için konuşması geriledi. Şuan özel eğitim alıyor
Minnakimmm Hilallll2020 yok izlemezdi. Günde yarım saat telefondan video izlerdi . Şimdi oğlum 35 aylık baya açıldı
Hilallll2020 Minnakimmm uyaran eksikliği demişler ama bunu genelde tv tlf fazla izleyene diyolar ondan sordum.. inşallah benim oğlumda konuşur tam 29 aylık olduk bu gün
Minnakimmm Hilallll2020 evet haklısınız ama öyle bi ortamimiz yoktu . Kalabalık bı ailemiz var . Otizime benzeyip tam otizim olmayanlara böyle diyorlar bence . Ben de çok korkmuştum . Şükür açıldı yavrum . Yaşına göre hala geri ama yine de normal bi cocuk .
Minnakimmm Hilallll2020 eger çocuğunuzun diğer gelişim alanları normalse yani komut alıyorsa motor becerileri sosyal becerileri iyiyse bı tek konuşmaması dert değil . Oğlum geçen yaz en fazla on kelime söyleyebiliyordu. Şu bir aydır üç kelimeli cümle kurmaya başladı . Sizde sıkıntı yapmayın . Ben kreşe falanda vermedim . Kitap falanda çok okumadım . Hatta konuşmaya başlayınca TV bile açtım . TRT çocuk izliyor ordanda kelimeler öğreniyor
Zeynep11 Hilallll2020 evet 10 15 kelimeye kadar çıktı ve yeni yeni ikili cümleler kurmaya başladı. Siz doktora görürdünüz mü?
Zeynep11 Hilallll2020 bi sıkıntı görmemişler o zaman. Benim kızımda başka sorunlarda vardı, üstüne bide konuşmaması olunca özel eğitim alsın dediler
File351047 Hyryygt kuzenimin oğlu var 32 aylık anne baba dede abla dışında fazla kelimesi yok ama vücut dili ile herşeyi çok güzel anlatıyor bu yüzden de konuşmaya ihtiyaç duymuyor
Hyryygt Mom081 elimden geldiğince konuşuyor anlatiyom kitapda okuyorum bazen soyluyo bugün mesela biseye bi anda oha diye tepki verdim bi baktım o da iki kere oha dedi. Bi an şaşırdım. Bu aralar daha ağzı dolu konuşmaya calisiyo anlamsız biseyler soyluyo
mucizemmm_ Hyryygt bi akrabamin çoçugu 3-4 yaş arasi konuştu anne baba bile demiyordu sadece tek bi kelimesi vardi anlamsizdi oda anlamiyorduk ve herşeye o kelimeyi soyluyordu şimdi maşallah çok başarili çoçuk 8 9 yaşlarinda 2-3 yil bundan onceden Araba kullaniyor klyde yaşiyorlar mahallede falan annesi babannesi bir yere gitmek isterse o goturuyor biz hala şokla izliyoruz o çoçugu
Hilallll2020 Zeynep11 geçmiş olsun nasıl sıkıntılar vardı benim oğlumda da vardı baya bi süre ismine bakmadı falan
Zeynep11 Hilallll2020 ismine bakmama, donuk halleri, söylediklerimizi anlamama felan. Tamamen otizm belirtileri idi. Ama çok tv ye maruz kaldığı için böyle algıları kapanmış, tv yi kesip eğitime başlayınca düzeldi yavaş yavaş
Sssby Hyryygt eşimin dayısının oğlu 4 yaşında çok az kelime konuşuyordu hatta hiç konuşmuyor gibiydi sonra bi başladı konuşmaya bi daha susmadı😂bazı çocuklar öyle olabiliyor