Bende hemşireyim, çalışmıyorum. Gül gibi mesleğin var neden çalışmıyorsun? Sorusunu duyar gibiyim.tek maaşla geçiniyoruz zor olmuyor mu? Oluyor. Çalışmama sebebim ise; bebeğimi bakıcıya bırakıp 10-12 saat ayrı kalmak istemiyorum. Onunla daha çok vakit geçirip annesi olarak kendim ilgilenmek istiyorum. Maaşımın 5 bin lira olduğunu varsayalım; rahat 2 bin lirasını bakıcıya vericem. Yol, iş yerinde yemek paraları vs derken rahat 500-600 sadece havadan gidicek. Bebeğim geceleri kalkacak, uykusuz bir şekilde sabahın köründe uyanıp hazırlanıcam üstüne trafikte araba kullanıcam, gün boyu birçok stresli vakayla uğraşıcam, doktorların hastaların nazını çekicem , süt sağmakla uğraşıcam, yine trafikle uğraşıp evime gelicem, üstüne bebeğimle ilgilenicem, evi temizleyip bulaşık çamaşırla uğraşıcam, yemek yapıcam, eşimle ilgilenip ona özel muamelede bulunucam … Ve bakıcının bebeğimle ne kadar ilgilenip ilgilenmediğini düşünüp kafayı yicem.. Bana kalan 2 bin lira için bunca strese asla değmez. O yüzden en temizini yapıp stresi sıfıra indirip bebeğimle ilgilenmek daha cazip geliyor