Mavikelebekkkkkkk Merhaba annelerimiz . Kizim 3 aylik ve asiri salya akitiyo ellerini surekli emiyo gunde 3 4 defa eldivenini degistiriyprum sirilsiklam yapiyo eme eme neden olabilir acaba ? Dis aklima geliyo ama onun icinde erken degil mi ?
Lalem0 Mavikelebekkkkkkk dişlere hazırlık diyorlar benimkiler de öyle sürekli üst değiştiriyorum 🤦🏼♀️ diş kökleri kaşınıyormuş ondan oluyor birde yutma becerileri tam gelişmediğinden de oluyor dedi doktor zamanla düzelir 🙏🥰
Esra3460 Mavikelebekkkkkkk benimde kizim 3 ay 8 gunluk syni sorun bizdede var esim doktora goturelim diyor ama ben tam yutkunmayi bilmedi yada dis cikariyor galiba diye dusunuyorum
Esen_93 Mavikelebekkkkkkk 3 aylik bebege neden eldiven takiyorsunuz ki. Benimki de 3 aylik yaklasik 1 aydir takmiyorum. Yuzunu de ciziyor tirnaklarini kessem bile… ellerini kesfediyor. Ve cok guzel hareketler yapiyo elleriyle. Biberonu tutuyo. Elimi tutmaya calisiyor. Kucagima aldigimda yakamdan tutuyo. Gece uyurken uyku arkadasina sariliyo siki siki tutuyo. Hatta emzigini alip atiyo bi de kendini uyandiriyo geceleri…
Bebegimm42 Mavikelebekkkkkkk cnm hala eldiven mi takiyorsun bende normalde eldiven takmiyor um ama bas parmağını emmeye alıştı çok korkuyorum damak yapısı bozulur diye eldiven takınca cok sinirleniyo parmağını alamayınca
ftsdmrhn Ellerini keşfettikleri donemdeler ayrıca tükürük bezleri gelişiyor, bazen iki elini birden sokup öğurtuyor kendini falan 😀 eldiven takmayın yazik
Mavikelebekkkkkkk ftsdmrhn eldiven takmasam yuzunu cizik icinde birakiyo. Gecen gozunun beyazini cizmisti nokta seklinde kizarikti hala gecmemis korkuyorum o yuzden 😑
Adeviyee Mavikelebekkkkkkk canım ben 5 günlüktü çıkarttığımda doktorum takma dedi çizsin zaten çabuk iyileşir dedi çok da çizdi ama geçiyor bebeğinin keşfetmeye daha çok ihtiyacı var
Semanurry Mavikelebekkkkkkk benim kızım 2 6 günlük 2.ayımıza girince eldiven takmayı bıraktık. Ellerini keşfetmesini istedim. Tırnaklarını da düzenli olarak kontrol edip kesiyorum ilk ay çiziyordu ama artık çizmiyor ☺️
Edafiko Benimde oğlan böyleydi diş çıkardı korkutmak isteme m her bebekte bir olmuyormuş zatenn ay mahvettim diş yavrumu ateşlim geçirdik
Nilcu Bebegimm42 parmak emme 4 yaşa kadar normal diye biliyorum. Bir araştırın isterseniz. Hatta iyi bir şey diye okumuştum. Damak yapısını da bozmaz ancak uzun yıllar emmede parmak inceldiği oluyor ama 9 10 sene falan
Eternalove Mavikelebekkkkkkk yapmayın eldiven takmayın doğduğundan beri asla takmadım 3 aylık bebek şu an oyuncakları tutup sallama aşamasında olması lazım ayaklarına ellerini uzatması lazım , 2 günde bir tırnaklarını kesiyorum salyalar daha çabuk uzatıyor eller sürekli ağızda olduğu için tırnaklarını kesersiniz sürekli . Yüzüne yaptığı çizikler gelişiminden önemli değil
Uykusuzgeceler Mavikelebekkkkkkk benimde 3 ay 5 günlük bebeğim 20 günlükken filan çıksrdım eldivenleri. Siz çıkarmadığjnız sürece tırnaklarının canını acıtacağı bişey olduğunu öğrenemez ki. Benim bebeğimde 1 2 çizdi yüzünü aonra bıraktı. Tırnaklarını düzenli kesiyorum hepsinin uzamasını beklemeden hangisi uzadıysa günlük hemen kesiyorum sabah bakım rutininde. Ama ellerini açın lütfen yazık daha neler yapıcak elleriyle salyasıda aksın benimkinin de önü ıslak hep ağız mendili koyuyorum ıslandıkça mendili değiştiriyorum. ☺️
Bebegimm42 Nilcu evet cnm bi osman gönül al diye bir doktor da öyle dedi 4 yaş a kadar normal dedi birde doçent var instagram da ona sordum ods bırak Emsin normal dedi Ay çok sevindim ya size de teşekkür ederim
Yesilcay Mavikelebekkkkkkk 2.ay kontrolünde doktorumuz ellerini ağzına gorurmeye başlar artık dış sanmayın normal demist bugün 3 aylık olduk bizimde eller hep ağızda emzik gibi emiyo.bide eldiven takiyosun galiba 3 aylık olmuş bence kullanmamaya çalışın artık cumku ellerini tanıması hem algi hemde motor gelişimleri için çok önemli bebeklerde açık kalsın 🤗
Minnossareannesi Mavikelebekkkkkkk Eldivenleri Çıkarmak icin geç kalmışsınız sanırım bi an önce çıkarın kızım 3 ay 13 günlük 2 aydan beri eldiven takmıyoruz şuan kavrayabiliyor ağzına sokmaya çalışıyor bence çıkarın küçük steril edilmiş oyuncaklar verin eline dibinden kesin tırnaklarını ben 2-3 güne bir kesiyorum. Bizim de aşırı salyamız akıyor bayadır akıyor her şey ağzına götürüyor ama çoğu bebek böyleymiş zaten
Eladerin Minnossareannesi katılıyorum size ama 2ay bile geç :) yenidoğan 1 ay , 1ay sonra çıkarılması lazım ellerini tanıyor .
Minnossareannesi Eladerin Evet öğlenleri çıkarır el egzersizleri yaptırır takardım o süreçte bile tamamen takmadım bende.. Yaz olsa doğunca bile takmazdım hatta 🙏🏻
Adeviyee Mavikelebekkkkkkk diş değildir canım oral dönem olduğu için her şeyi ağızlarını götürmek istiyorlar ellini götürüyorlar bir şeyleri tutamadıkları içim o yüzden de çok salyası akıyor hala eldiven takıyorsan çıkartmalısın etrafı keşfetsin eline bir şeyler vermeye çalış tutamaz daha çok fazla ama yine de ellerini kullanmaya çalışır
Esen_93 pasaoglum11 valla ben alistirmadim kendi son 20 gundur boyle dalmak uzereyken sarilir gibi kolunu atiyordu dalamiyordu. Bir iki kolumu uzattim koluma sarilarak uyumaya basladi. Kolumu cekince uyanmaya basladi. Ha bire kolunu atiyordu boyle sarilir gibi bende bebegi koydum yanina siki siki sarilip uyumaya basladi. Kurtardim kolumu 😂😂😂🤦🏻♀️