Aybars2020 Öncelikle bu sürecin geçici olduğunu söylemek isterim sizin içinizde biraz rahat etmiş olsun bu sayede. Benim kızım 2.5 aylıkken Gece 11- 12’de uyanır Sabah 10-11’e kadar uyumazdı. Ne kahvaltı yapabiliyordum ne lavaboya gidecek vakit bulabiliyordum banyo yapmak zaten benim için bir lükstü. Yemek yemiyordum vaktim yoktu çünkü yemek yapacak bile vaktim yoktu sonra çok araştırdım Okudum yazdım çizdim not aldım neler yaptım neler sonra bu uykunun mantığını anladım sizede anlatmak istiyorum yapamayacağınız hiçbir şey yok. Öncelikle uyuduğu ve uyandığı Yerler muhakkak ayrı olması gerekiyor. Gündüz los bir ortamda gece karanlık bir ortamda uyuması gerekiyor ayına göre uyanıklık sürelerine ve uyku sürelerine dikkat etmen gerekiyor Güne en geç 7:30 veya sekizde başlaması gerekiyor. Eğer daha geç kalkıyorsa her gün 15 dakika kadar erken kaldırıp Sabah 7:30-8 gibi kalkmasını sağlayın. Uyuttun ve 25-30 dk sonra uyandı diyelim Hemen kaldırmak yok yatağından altı aydan küçükse 30 dakika, Altı aydan büyüktür 45 dakika uykuya geçmesini sağlamalısın. Uyuduğun zaman saate bak 25 dakika tut 25 dakika sonra hareketlenmeler göreceksin uykuya geçişini sağlarsan uyanmadan uykusunu uzatmış olursun.
Şöyle bir plan yazabilirim senin için umarım senin işini çok çok kolaylaştırır.
Gece uyandığımda kesinlikle uyanıklık süresi vermemen gerekiyor ışığı yakmaman gerekiyor göz teması kurmaman gerekiyor direkt olarak uykuya geçişinı sağlaman gerekiyor canım.
Son olarak şunu söylemeliyim ki gece 12-1 arası ya öyle olarak geçer daha çok yatağından alıp uyandırmadan beslemelisin gazını çıkartıp Geri yatağa koymalısın bu şekilde aralıksız sabah 7:30 sekiz gibi uyanacaktır kendiliğinden
07.00 - Uyanma : besle alt değiş oyna
08.20 - 1. Gündüz uykusu ortalama 1.5 saat
09.50 - uyanma besle alt değiş oyna
11.10 - 2. Gündüz uykusu ortalama 1.5 saat
12.40 - uyanma besle alt değiş oyna
14.00 - 3. Gündüz uykusu ortalama 1.5 saat
15.30 - uyanma besle alt değiş oyna
16.50 - 4. Gündüz uykusu ortalama 1.5 saat
18.20 - uyanma : besle banyo masaj uyku rutini
19.40 - Gece uykusuna geçiş
- Gece uykusuna geçtikten sonra uyansa da uyanıklık süresi vermeyi besledikten sonra odasından çıkarmakta parlak ışık açmadan uyutmaya çalışın.