Tuba Alpgdd önemli olan sizin ve bebeğinizin ne hissettiği.. kimseye kulak asmayın ve doğru bulduğunuz yoldan devam ilerleyin. bende hamileyken emzirmek istemiştim fakat oğlum kendisi emmeyi bıraktı. sağlıkla kucağınıza alın ikizlerinizi inşallah💜
Alpgdd Tuba kimseyi dinlemediğim için çok şükür 30 ayı doldurduk. Bazı bebekler anne hamile kalınca bırakabiliyor. Benim oğlum da bi anda çok azaltınca bırakacağını düşünmeye başladım. Amin inşallah
Tuba Dilek_06 Hamileyken sağım yapılması önerilmiyor. ben ilk oğlumu 11 aylık olana kadar emzirdim. sütüm doğumdan 5 gün sonra geldi ve hiç mama vermedim. ciddi anlamda kilo kayıbı olmadığı için doktorumuz gerek duymadı. ilk 6 ay sade anne sütü aldı sonra ek gıdaya başlayınca emmesi azaldı. ikinci oğluma hamileyken doğuma kadar sütüm hiç kesilmedi. doğumdan sonra hemen emzirdim ve sonuç? 3 ay sonra tüm mücadelere rağmen oğlum emmeyi bıraktı. önemli olan az da olsa anne sütünü alabilmesi. ne kadar çok anneler var hiç bi kez bile bebeğini emziremeyen. şükretmek lazım daima🌸
Dilek_06 Tuba Haklısınız, buna da bin şükür, sağlıklı olsunlar da öyle de büyüyor böyle de.Sadece sütümün daha bol olup bebeğimin daha çok emmesini isterdim ama nasipten öte yol yok.
Yaprak75 -Eliz -Eliz sen elinden geleni yaptgini düşünyosan üzülcegin bir durum eil ki bu mamayla beslenen birsürü bebek var üzülme bnce saglikli olsunda mama yesin
obo1903 monaroza1 benimde başlarda öyleydi sütüm çok akıyordu nefes alamıyodu hemen bırakıyordu şuan 6 aylık çok şükür düzeldi senin ki de çok küçük ondan öyle büyüdükçe emmeyi öğreniyor ♥️🧸😌😊
monaroza1 obo1903 Evet sanki nefes nefese kalmış gibi de oluyor ondan demek ki zamanla alışacak artık 😊
Namutenahi_94 Tuba teşekkür ederim canım evet tek emziriyorum mamayı sevmediler zaten 4 aylık falan olsun herobaby sütlü pirinçli maması var onlardan vereceğim biberona koyup önceki çocuklarımda da vermiştim yegenimide onunla büyüttüm
Tugcesilam Tuba cok sertti o biberonun ucu abçvent daha yumuşak 3.5 ay sonrada meme reddi olabilir dediler oda anne memesine yakın yumuşaklıkts oldugu icin alim dedim
Berilinannesi_ SertapHilal Bizde kilo alımı az diye mamaya başladık ve biberona alıştığı için gündüz beni hiç emmek istemiyor sadece gece uyku arasında emiyor. Gün içinde de çok nadir 1 defa emer ama o çok kısa sürüyor doymuyor yani. Nasıl başardınız ne yapmam gerekiyor mesela tekrar emmesini sağlamak için. İlk çocuğum ve yalnız tecrübesiz olunca işler daha da zorlaşıyor.
KubraaEylull Berilinannesi_ EDS yöntemini tavsiye ederim. Yani beslenme sondasıyla bebeğini besleyebilirsin. Bununla ilgili YouTube’ta videolar mevcut.
Berilinannesi_ Berilinannesi_ Daha önce de bi videoda görmüştüm ama biraz zor gelmişti açıkçası. Detaylı bi tekrar bakayım en iyisi, teşekkür ederim 😊
Ebrarkl bebeğim 5 günlük ilk 3 gün çok güzel emdi fakat iki gündür mememi almıyor resmen emmeyi unuttu bende mecbur sağıpta veriyorum sütümde var napıcam bilmiyorum
Pirensesannesi -Eliz sürekli sağıp sürekli kendi sütünü vermeye çalış ama biberonla değil şırınga ile veya çay kaşığıyla önce kendi sütünü vermeye çalış kendi sütüne alıştıktan sonra (ortalama 3 günde alışır ve biberonu unutur) Ama 3 gün memeni verme uyurken ver sadece alırsa almaz ise yine zorlama 3 günden sonra bu sefer kaşığı şırıngayı bırak kendi memeni ver 1 kere reddeder 2 kere reddeder sonunda alır ( meme reddi yaşadım ve emzirme danışmanım ısrardan dolayı almadığını söyledi 3 gün sağdım verdim memede hiç ısrar etmedim sadece uyurken emzirdim ve 3 günün sonunda aldı memeyi )
anne15 Tuba inşallah emer bu pandemi sürecinde de bırakmaz 😔 alt seviyedeydi kilosu doktor bile az biraz daha olsa iyi olurdu dedi iştahlı değil az yiyo napsamda .. kasıkla herseyi yemiyo falan stresli bi sürec .. hep bisey .. inş ilerde iştahı olsunda zayıf olsun o zaman üzülmemde yediremeyincede moral bozuluyo
momsaylin Kizim 8aylik olucak inSALLAH ILL 3AY MEME MAMA GITTIM SUTUM OLDUGU HALDE BEBEGIM KILOLI OLSUN DIYE AKILSIZ KAFAM EH NEYSE YA ILK 3AY SAGARAK BESLEDM SARILIK OLDU DIGE EMMESINI ISTEMEDIM EMEMEZ DIYE 3AY SORA EMZIRDIM 6AY SADECE ANNE SUTU ALDI HER ISDEDGINDE EMZRDM SAAT VEYA DAKKA TUTMADM