Guzyagmuru şimdi diğer yazdıklarınızı da okudum da bende çocuklarla ilgili mesleğin içindeyim. Zaman zaman oğlumla ilgili şüphelerim kuruntu da diyebileceğim şeyler oldu. Uzmanla da gorusmussunuz birebir görmek daha farklı tabi ki. Konulmuş bir teşhis varsa en güzeli erken müdahale. Onu sıkıntıya sokmayacak şekilde yani aniden kalabalığın içinde bırakmayacak sekilde sosyalleşmesini sağlamak. Bir en fazla iki çocuğun olduğu özellikle sakın çocuklar seçilmeli bence. Tedirgin olmaması için. Ondan birkaç yaş büyük çocuklar daha iyi olabilir. Benim oğlumda kalabalığa girince yadirgar alisamaz bize daha çok sarılır. Ani sesler dışında bizim gulmemiz gibi şeyler de onu rahatsız eder susturmak ister. Göz kontağı var adını duyunca bakar ama hemen değil birkaç seslenme sonrası. Tekerleklere dönen şeylere bayılır. Sürekli araba sürmez ama dönen bir şey gördüğü zaman oradan ayrılmayı tercih eder. Bisikletle gezinirken tekerleklere bakmaktan kendini alamaz. Sıkıldığında çoklukla bir köşeye geçip başını vurur, ağlama yok sadece tık tık arka arkaya başını vurur koltuk kenarına maş ayagina vs. Bunları söylüyorum ki gelişimsel özellikleri de olabilir belki düşündüğünüz kadar bı sorun yoktur bebeğiniz de 🙏 benim oğlum 16 aylık, yönergeleri anlıyor yerine getiriyor ama öğrenmeye çok açık diyemem çabuk sıkılır her şeyi atmaya başlar müzik dinlemeye bayılır sürekli açtırmak ister açınca kitleniyor izliyor bende hoşlanmıyorum ya bir süre dans ediyoruz ya da kapatıyorum