Azygos Aslında evde olan, evde varlığına ihtiyaç duyulan şeylerin kaldırılması yerine çocukların onun oradaki varlığını kavrayıp alışması gerekiyor. Oğlumda 15 aylık. Prizlerle oynamak istediği zamanlarda orası cıss dokunursan uf olursun diyorum, genelde düştüğünde vs uf dediği için anlayabileceği şekillerde anlatıyorum. Prizlere koruma aldım artık elini sokmuyor bu yüzden vazgeçti. Kabloları genelde görmeyeceği şekillerde monte ediyoruz duvara tavana neresi uygunsa artık. Oynayabileceği şeylere evet onu alabilirsin oynamayacağına hayır onu alamazsın gibi cümleler kuruyorum. Bir iki kez aksini yapmaya çalışsada en sonunda yapmaya çalıştığında bana bakıyor ve tepkime göre hareket ediyor. Al yeter ki inatlaşma dememelisiniz, sizin ona uymanız gereken yerlerde uymanız, onun size uyması sizi dinlemesi gerektiği yerlerde de bunu uygulaması gerekir. Bunu hemen öğrenemez elbette ama en azından sizin cümlelerinize, tepkilerinize, mimiklerinize, hareketlerinize göre şekillenmeye başlar zamanla. Tavrınız ne ise kararlı olmalı başka bir şeye yönelmesini ve onu unutmasını sağlamalısınız. Çünkü anlamıyorlar daha küçükler desek bile bizi çok çok iyi anlayabiliyorlar.