Mertecem Kızlar bebeğim 3,5 aylık burun temizliği yapmadık şu ana kadar sadece burnunun ön kısmında pamuk ya da peçete ile gözükenleri temizledik sizler nasıl temizliyorsunuz bebişlerinizin burnunu tavsiyeleriniz nelerdir ?
Azad20 Mertecem bizde 3,5 aylığız 2 aydan beri temizliyorum. Serum fiziyolojik kullaniyorum tıkalıysa. Kucuk aspiratorler var onlarla hafif cekiyorum sonra pamuk yardımıyla alıyorum :)
Aslanmamy Mertecem 20 günlükken serum fizyolojik damlatıp 3 damla her bir buruna Aspiratör ile çekiyorum şuan 36 günlük hergün yapıyorum
Bsecill Mertecem serum fizyolojik sıkıp aspiratör işe çekiyordum ben tamamen nefes alamayacak şekilde tıkanmışsa nazal yıkama yapıyordum
Defneninannesie Burun spreyi sikıp bebekler için olan ve aspiratör le çekiyorum doğduğun dan beri ve şuan 10 aylık hala da yapıyorum dolu olunca.ucunda olunca nemlendiriyirym spreyle peceteyle aliyirum.
Fitifiti Defneninannesie Çekme işlemi çok zaruri olmadıkça önerilmiyor yalnız. Kuvvetli basınçtan hem burunun kılcal damarları hem de kulak zarar görüyor. Aman dikkat🙃
Defneninannesie Fitifiti kendi cikartamazsa aksirik tiksirikla mecbur sürekli burnunu kasıyor mecbur😂 büyüdük artık herşeye mikirdaniyor agliyir nemlenip geliyor sümüklerb🤣🤣oh be diyirum o zmn
Fitifiti Defneninannesie Eğer görülüyorsa sümükler ben kancalı iğneyi önce ateşte ısıtıp mikrobunu alıp sonra ucundaki yuvarlak kısım ile alıyordum,arkadaşım önermişti çok işime yaradı🙈lütfen denemeyiniz diyimde mesuliyet almıyım😁
Defneninannesie Fitifiti denemem nemlendirmeye bile elletmiyir eliyle vuruyor iğneyi yapamamnkorkarim öyle şeylerden 🤭
Aslanmamy Bsecill mukus lu oluyor bazen 2 kere de çekiyorum çünkü nefes alamıyor ve o mukus zamanla zatürre ye çeviriyormuş. Günde 2 ye kadar çekebilirsiniz dedi doktor
Mertecem Aspiratörle çekmeye korkuyorum cesaret edemedim bir türlü kızlar burun damarlarına zarar veririm diye Şırınga ile serum fizyolojik daha iyi sanki burnuna hayatta dokundurtmuyor kafasını sabit tutabilene de aşk olsun oğlusumun
Bsecill Aslanmamy o denli mukus oluyorsa nazal yıkama çok daha fazla rahatlatır yukarıda arkadaşlar paylaşmış videosunu onu deneyin isterseniz
Aslanmamy Bsecill maalesef çok sümüklü bir oğlum var sebebini anlamadım o videoyu öncesinde izledim ama ona cesaret edemem 😪 keşke yapabilsem hergğn temizlemeye gerek kalmaz eminim ki
Bsecill Aslanmamy 1 kere yapsan inan bana bi daha aspiratörle çekmezsin o kadar kolay ki hiç korkma videodaki gibi yan yatır sık. Ben yan yatırıp yanaklarından hafif baskı uygulayıp ağzını açıyordum sıkıyodum zaten fırt dite öbür burundan çıkıyo birazda öyle sırtına azcık vur bişey kalmıyo peş peşe sıkmadım ilk etapta ben bi tarafı boşaltıp öbür tarafa öyle sıkmıştım hem çocukta öyle rahatlıyor ki sen ondan daha çok rahatlıyorsun o güzel nefes alınca
Aslanmamy Bsecill Ay ne güzel gerçekten aslında yapabilen birisi yanımda yapsa görsem cesaret ederim bu şekilde izleyerek edemem korkarım Aspiratöre bile zor alıştım genzine damla kaçarmı diye ama 2. Ay kontrolünde doktorumdan rica edecem bir belki gösterir
Bsecill Aslanmamy inşallah gösterir benim oğlumda tıkanarak uyanırdı bi gün korka korka denedim amanın bi baktım çocuk açıldı ayy nası güzel nefes alıyor valla bi cesaret deneyin öne doğru yada yan tuttuğunuz için kaçmıyo bi yere