Gorkeminannesiii Ayy yarın çocuk cerrahisinde randevumuz var dil bağı için bakicak oğluma çok korkuyorum ağlar canı yanar diye bişey olmaz inşallah hissetmez acaba günmu verirler hemen kesermi dil bağını onuda bilmiyorum allak bullak kafam 😐
edinamoreno Gorkeminannesiii Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah acısız hemencik bir işlem olur. Yalnız bu dil bağı nedir canım yazar mısın?
wafflee_42 Gorkeminannesiii 4 aylık falandı herhalde bizim. 2 dk sürmedi. Ayak üstü müdahale ile gönderdi doktor. Yeme içmede sıkıntı olmuyor yani
Gorkeminannesiii edinamoreno dilin altında olan dili tutan bişey kuzum dilini çıkartamiyo falan ek gıdaya geçtik zorlaniyor yerken 😕
NidaLina131020 edinamoreno dilimizin altındaki tutan biryer varya hani o anne karninda belli bir uzunluga ulasmasi gerek. Uzamayinca kısa kalınca buna dil bağı diyorlar. Çocuğun emmesini konuşmasini vs. zorlastiriyor tedavi edilmezse ilerde pelteklige fln yol aciyor.
wafflee_42 Gorkeminannesiii nasıl yaaa. Doktor bildiğin makas ile kesti bizimkini. Neden sizinki o şekil olacak ki acaba
NidaLina131020 Gorkeminannesiii daha 10 gun falan oldu kizimin dil bagini kestirdik 3.5 aylik bizimki buyudukce daha zor oluyormus ameliyathanede yapiyorlarmis erkenden yapilmasi cok iyi hic uyusturmadan direk kesti doktorumuz hic de aglamadi cunku orada sinir olmadigi icin aci hissetmiyorlar canim saniyelik bisey hiic korkma. Aglayabilir ama agzini zorla actigi icin aglar aglarsa falan panik yapma acidan aglamiyor yani. doktorumuz hemen de emzir bakalim bi kontrol edelim dedi keser kesmez 2 dakka sonra emzirdim.
Gorkeminannesiii NidaLina131020 bugün muayene ederken doktor açmadı ağzıni 6 aylık benim sipa açmadi ağzını zor açtı doktor güçlü bi dil bağı var annesi neden önce getirmedin dedi 😥 Yenidoğan doktoru dediki dil bağı var ama küçük dedi oyüzden çok onemsemememistik😳😳
civcivininannesi Gorkeminannesiii bizdede var ama kestirtmedi cerrahimiz konuşmasına bakarsın dedi tabi biz biraz ilk doktorumuz gerek yok dediği için geç gittik cerraha o yüzden istemedii sizin ki kaç aylık küçükse müdahale eder hemen kalınlaşmış ve bebiş büyükse ameliyat ortami diyorlar
Gorkeminannesiii civcivininannesi bence hemen kestirt çünkü doktor neden geç geldiniz dedi benim oluşum 6 aylık agzini açmadi yıktı ortalığı ameliyathanede olucak bizimki aynen ama dedigim gibi ek gıdaya başlamadan kestir bence ek gıdada çok zorlandi bizimki geç kalmışız işte 😞😒
NidaLina131020 Gorkeminannesiii Ah keşke bastan goturmus olsaydiniz biz ilk dogdugunda cocuk doktoru bakti cocuk cerrahisi gorsun dedi cocuk cerrahi doktorumda beni seneler once ameliyat eden doktorumdu ziyarete geldiginde odada kontrol etmisti kendi kendine gecicek gibi ama 1 aylikken kontrol edelm dedi sonra 1 aylikkende ayni seyi soyledi 2 aylikken goriyim dedi 2 aylikkende birazdaha belirginlesmis ama daha cok kucuk mikrop falan kapabilir bidahaki ay tekrar gorelim dedi 3 aylikken goturduk iste artik biz bunu keselim bu daha kaybolmaz. buyudukcede isimiz zorlasir dedi oylelikle kesmisti. Sizin ne yapacaklar simdi ?