Rengin Günlerdir burda aşı tartışmalarını şaşkınlıkla okuyorum. Nedir bu aşı karşıtlığı anlamış değilim. Özellikle de rota aşısı. Bazı bebeklerde süt alerjisi olunca yan etki oluyormuş tabi ki sözüm onlara ve maddi anlamda durumu olmayanlara değil asla. Ama diğerleri neyin peşindeler anlamıyorum. Bizler bebeklerimizi ne yazık ki steril katkısız doğal ortamlarda büyütmüyoruz. Herşey yapay herşey katkılı herşey bu kadar kötüyken aşı bebeğinizin en büyük Kalkanı olacakken neden bunu yapıyorsunuz. hamileliğim de de Doğumdan sonra da gittiğim doktorlara sonuna kadar güvendim güvenmek zorundayız çünkü onlardan daha iyi bilmiyoruz. Bildiğimizi sanıyorsak her koşulda doktorsuz halledelim işimizi mesela Doğumu evde yapalım bebeğimiz hasta olduğunda evde halledelim doktorlara başvurmayalım. Aşı konusunda doktorunuzun söylediğinin aksini yapmayın lütfen doktordan çok doktor olmayın. Bi salın artık bizi aşı karşıtları.
Deren Rengin aşı karşıtı değilim ama doktorumuz önermiyorum diyor 🤷🏻♀️ Bu durumda doktorumu dinlemeliyim mi kafama göre takılmalıyım mı bilemedim
Deletedmom324 Rengin bir anne yaptırmamıs. Neden varmıs korumak ıcın varmıs kendısı bebegını. Mesela dısarıdan hıc gıda tuketmıcekmıs. Ilk 5 yas cok onemlı olduguna gore. 5 sene tek bir dısarı urunu yemeyecek cocugu. Kocam hamileyim dese daha cok inanırım. 😎
tutu11 Rengin bir çok kişi "eğer rota gerekli bir aşı olsaydı devlet karşılardı" düşüncesinin arkasına sığınmış durumda. Ve tabi yaptirmasaniz da olur diyen doktorlar...
Rengin Deren ben doktoru dinleme taraftarıyım ama doktoru yaptır diyip yaptırmayan o kadar çok ki🤷♀️
Deren Rengin evet aynen ben yaptırmaya hazırdım sağlık ocağında biz bişey diyemiyoruz mutlaka doktorunuza danışın dediler danıştığımda ben önermiyorum bu aşıyı dedi başıma buyruk davranmakta istemediğim için yaptırmadım demekki doktorunda bir bildiği var 🤗
Rengin Deletedmom324 ahahahahahhshs kahkaha attım resmen 😂😂😂😂 çok ilginç insanlar var. Bir kere ben şunu anladım hiç bişeyi asla yapmam demiceksin. Yapmam dediğim ne varsa şuan hepsini yapıyorum çocuk senş öyle bir yönlendiriyor ki. Yedirmem dediği herşeyi öyle bir yedirecek ki. Ama işte herkes doktor herkes çok biliyor.
renkliruya Deletedmom324 yani bu ne kadar mümkün olabilir ki.. Ayrıca bu sadece yediği içtiği ile alakalı değil ki.. Çocuk hiç mi dışarı çıkmayacak.. Tamamen izole mi olacak.. Bana hiç mümkün gibi gelmiyor.. Ve herşeyine süper dikkat edilen çocuklar daha fazla hasta oluyor.. Çünkü çocuk mikropla tanışmıyor.. Dikkat etmeliyiz ama çokta sakınmamak lazım..
Karenimmm Deletedmom324 bizimki 6 aylık markete her gittiğinde eline bişe kapıp dönüyo korusun bakalım 5 yıl 😁
Deletedmom324 Rengin haklısınız valla. Büyük konusmamak gerek. InsAllah o yapar demekten baska bırsey gelmıyor elımden cunku ası yaptırmamıs :(
Rengin tutu11 bunu diyen anneler devletin verdiği damlaları kullanmıyor ama çelişki de burda başlıyor zaten. Devletin damlasını kullanmam ama devlet aşıyı karşılamıyorsa yaptırmam. Saçmalık bence.
Nurdan123 Merhaba arkadaşlar benim 27 günlük bebeğim var salı günü ilk aşımız var aşıdan sonra ateş gibi şeyler oluyo mu yada aşıdan sonra çocuk kaç gün sonra yıkanıyo bilgi verir misiniz ilk çocuğum olduğu için bilmiyorum da bilgi almak istiyorum teşekkürler😊
Rengin Nurdan123 merhaba uzun ömürlü olsun bebeğiniz. Aşının etkileri her bebekte farklı oluyor bazen ateş hafifte olsa oluyor bazen daha şiddetli. Sağlık ocağı bana 37.5 geçerse calpol ver demişti. Evde bulundurmanızda fayda var. Banyoyu da 1 gün yaptırma demişlerdi yani bugün oldu yarın bekliyoruz yaptırırsak öbür gün yaptırıyoruz. Saat başı ateşini ölçersin. Ben şöyle yapıyorum hava çok soğuk değil evin içi iyiyse çok kat kat giydirmiyorum ateşinin yükselme ihtimaline karşı.
Dzehra Nurdan123 huysuzluk ta yapabilir. Mesela bende ateş olmadi ama huysuzluk yaptı 1 hafta felan. Tabi büyüdük biz şimdi:) paranox fitil öneririm huysuzluk yaparsa onu rahatlatır yan etkisi yok merak etmeyin. Dikine ikiye kesip atin geçmiş olsun şimdiden:)
Twinmomtobe Nurdan123 arkadaşım 1.ay aşısının hiçbir yan etkisi yok ateş de yapmıyor huysuzluğu da olmuyor yıkamama gibi bir durum da yok zaten sağlık ocağında da söylerler doğar doğmaz vurulan aşıyla aynı aşı zaten💕2.ay aşıları ağır oluyor onda calpol öneriliyor 3gün de yıkamayın deniyor🙏🏻
Nurdan123 Rengin Rengin teşekkür ederim allah razı olsun 🙏 bilgileriniz için de ayrıca teşekkür ederim ☺
Dertli Deren Bizim doktorumuz da gerek görmedi. İlk çocuğumda da yaptırtmamıştı şimdi de yaptırtmadı. Kendi çocuklarına da yapmamış. İnternetten okuduklarının hepsi doğru değil dersini iyice çalış öyle gel bi daha konuşalım dedi ben de hiç üstelemedim. Doktorumuza güveniyorum. Bi de hocam ama Suriyeliler dediğim de başımıza ne gelse Suriyelilerden biliyoruz yok öyle bir şey dedi. Stres iyidir ama fazlası zararlı rahat olun dedi.😂 Tamam hocam dedim çıktım odadan.
Deren Deletedmom324 sormadım aynı hastanede çalışıyoruz güvendiğim hastalarını takip ettiğim bir hekim dolayısıyla sorgulamaya gerek duymadım zaten gerekli herşeyi söylüyor 🤷🏻♀️🤗
OgrtmnZz Dertli düşünceleri çok hoşuma gitti ben de aynen doktorunuz gibi düşünüyorum çünkü aynı şehirdeysek gidebilirim doktorunuza