serifetasbas Bebeğim 2 ay 8 günlük 2 gündür yüzüstü uyumak istiyor yan çevirip yada sırtüstü uyuduğunda 5 dk geçmeden uyanıyor kafasını kendi kurtarmaya çalışıyor ama korkuyorum bi yandan dün gece yüzüstü uyuduk 3 saatte 1 uyandık ne yapmalıyım sizce çok kararsızım çok güzel uyudu ve uyandığında mutlu bir bebekdi
Epifenomen-gkc serifetasbas gece yüzüstü bırakmayın daldıgında çevirin. Ben 20 günden beri gündüz yüzüstü yatırıyorum tamamen daldıktan sonra çeviriyorum
Ebruili serifetasbas canım daha çok küçük yüzüstü yatmak için. Sağa sola dönerken bebeklerimiz kendilerini kurtarmayı pek beceremez ağzını ve burnunu kapatabilir Allah korusun aman dikkat. Dönmemesi için destek yastıkların satıldığını görmüştüm bir araştır istersen
Tued AslanDeniz serifetasbas valla 2 ay 14 günlüguz 10 gündür yüzüstü rahat uyuyor .oyke istiyo sırtüstü yatıyor moro refleksi başlıyor gece 2 3 saat Uyuyo yuzuştu..arada izliyorum gece kafayı sağa sola kaldirmiyo çeviriyi yatıyor 🥰😂 bigun sağa sola çevirdi yuzuştu durdu 2 sn sonra nefes almaya çalıştı sağa çevirdi yatmaya devam etti …kontrol ediyorum gece arada …zaten dönerken ses geliyo beşikten hemennn irkilip bakiyorum bi sıkıntı yasamadim şükür…cocuk dr una sormuştum önermiyorum ama ne yalan söyleyeyim bende yuzuştu uyuttum hep dedi ..kontrol etmemi önerdi hep gece
Zsnbr serifetasbas Bn sürekli yüz Üstü uyutuyorum ama gece hcbi şekilde uyutmuyorum nolur nolmaz diye gündğz full yüz Üstü o şekilde uyuyor ancak. Küvesde öyle alışmış
DilaraYigit1 Bebekler için en doğru uyku pozisyonu sırt üstü ani bebek ölümlerini önlüyor hem. Ama illa uyusun yüz üstü derseniz yanından hiç ayrılmayın
serifetasbas Ebruili Evet bende küçük olduğu için endişeleniyorum canım sırtüstü yatırınca acaba sırtı filan mı ağrıyoki dedim uyuyamıyo çünkü yan yatırma yastığından var bende
Ebruili serifetasbas bak böyle söyleyince duyduğum ama pek bilgimin olmadığı bir durum aklıma geldi. Bebeklerde sırt dikeni olabiliyormuş, bir araştır istersen canım sırtını bir ovala eline bir şey geliyor mu yanlış hatırlamıyorsam suda yıkarken ovalandığında dikenler gidermiş ama bunu yazdım diye sakın endişelenme ben bilgisizce yazdım ☺️☺️☺️
serifetasbas Tued Senin dediğin gibi benimkide dün gece sağa çevirdi kafayı sürekli öyle uyudu birazcık daha büyüyelim biz öyle uyutuyum oğluşumu ☺️
serifetasbas Ebruili Sağol canım benim bi araştırıyım uyanıncada bakayım sırtına araştırıp kontrol etmekte yarar var sağol tekrardan 😘
Pitpitbebe serifetasbas Ah canım benim bizimki de 2. Ayında birden bire yüzüstü yatmak istemeye başladı sırt üstü yatırınca irkilip uyanıyordu sürekli . Ben de yatırdım yüzüstü takip ettim baya. Anne yanı beşikti kıpırtıda uyanıyor insan zaten stresle yatıyorsun. 6 ay olduk hala yüzüstü. O kadar çok çabaladım ki sırt üstü yatsın diye yok olmadı kabullendim
serifetasbas Pitpitbebe Sürekli irkilip uyanıyo şimdi uyuyo ama gece kucağımda uyutup iyice dalmasını bekliyorum beşiğine koyduğum an gözlerini açıyor bazen oturup ağlayasım geliyor 🤓
Elifinannesiii-11 serifetasbas bir bucuk aylıkken yüz üstü yatırmaya başladım gece de öyle uyuyor. Şuan bel bucuk aylık canı istediği gibi yatıyor ama ben yine yataga yüz üstü koyuyorum o dönerse döner :)
serifetasbas Elifinannesiii-11 Ne güzel Maşallah ben İnternetten bir kaç doktorun yorumlarını gördüm kimi diyoki ani bebek ölümü kimi diyo yüzüstü uyuması gelişimi için çok iyi biraz daha büyümesini bekliycem artık😔
Esifet serifetasbas doğduğu günden beri yüz üstü uyuyor 8 aylık asla yan sırt üstü uyuyamaz. Ve daha uzun uyuypr öyle uyuduğu zaman. Çok şükür bir şey olmadı gecede gündüzde hep öyle. Kafasını çevirebildikten sonra sıkıntı yok bence eğer korkuyorsanız😊
serifetasbas Esifet Maşallah bizimki bazen kafasını kurtaramıyor gibi oluyor yada ben çok endişeleniyorum 3 aylık olunca yatırmaya başlayım olmazsa 🤗
Sengalaye serifetasbas yaklaşık 2 aylık olduğundan beri ben de yüzüstü yatırmaya başladım. Başka türlü mümkünatı yok uyumuyordu. Yatırdığım anda gözleri açıveriyordu. Ani bebek ölümü sendromunun farkındaydım mümkün olduğunca dikkat etmeye çalıştım. Şu an 6. Ayına giriyor hala yüzüstü yatırırım çünkü yine sırtüstü yatırınca kendini uyandırıyor. Artık dönmeye başladı uykusunda yan da dönüyor sırt üstü de yatıyor. Ama ilk yatırırken hala yüzüstü yatırıyorum alışamadı diğer türlü yatmaya. Doktorumuza da danıştım. Yüzüstü çevirip başını döndürebiliyor mu diye kontrol etmişti. Bizimki döndürebiliyordu rahat bi şekilde. Sıkıntı yok yatırabilirsiniz dedi. Tabi yine de siz bilirsiniz ancak sizin bebeğiniz gibi birçok bebek var yüzüstü yatınca uyuyabilen. Bizim bebeğimizin gaz sancılarına da çok iyi gelmişti. Sabaha karşı baya gaz çıkarırdı öyle yatırınca.
serifetasbas Sengalaye Oy Maşallah bizde o zamanlara geliriz inşallah uykusunu alamayınca çok huysuz oluyoruz 3.ayda kontrolümüz var doktorumuza sorcam şurada 20 gün kaldı 3 aylık olmamıza 😴☺️
S_ezel serifetasbas Benim oğlum 1,5 aylık olduktan sonra sürekli yüzüstü uyudu, hiçbir şey olmadı, hatta erken döndü ve erken emekledi maşallah, ben hiç zararını görmedim aksine çok faydasını gördüm böyle, daha sonra kendi nasıl istiyorsa öyle uyuyor zaten
serifetasbas S_ezel Dün biraz doktor videolarını izleyince açıkcası biraz korktum eşimede söyledim çok korkuyosan uyutma öyle dedi kimi dediğim gibi öyle yatırmayın kimi yatırın diyo biraz büyümeyi bekliycez çok gazlı bi bebek benim oğlum 😔