Hifanuur Kendi ictigimiz tarhanadan bebeklerimize verebilir miyiz 7 aylık bide yumurtayi nasil yapıyorsunuz kayinvalidem kaynamasini bekliyor sonra 100e kdr sayiyor ama bana çok cıvık geliyor dogrusu bu mu
Snmtt Hifanuur tarhana acılı değilse veriyorum ben ama bebek tarhanasında domates falan olmuyo sanırım alerjik olabilir diye dikkatli olmak gerekebilir. Yumurtanın pişmesi önemli çiğ kalmamalı bakteri üretebilir. Omlet olarak veriyorum ben. Eğer haşlanmış vericeksem suyun içine atılan göstergeler var gösteriyor kıvamını onda cıvık yapıyorum güzel oluyor.
Ceya Hifanuur yumurtanın iyice pişmiş olması lazım , az pişmiş yumurta bebekler için uygun değil , hayvanlarda olan hastalık bebeğe geçebilir risk oluşturur az pişmiş yumurta. Hekim söylemi bu şekilde.
TospikOglusum Hifanuur canm.benimde annem yapıyo tarhanamizi ben 3gun kuraliyla deneyip öyle tamamen yedirmeye başladım.bebek.tarhanasinda ne var bilmiyrm annem tertemiz yapiyo mis gibi😁👍
TospikOglusum Hifanuur yumurtayida iyice haşlayıp veriyrm cıvık verilmez kesinlikle ama daha hiç omlet yapmadım
Marjinal_Anne2 Ceya ay benim görümcemler hep Tafadan az pişmiş yap diyip durdulsr bir kez yaptım midem kalktı artık omlet vs yapıyor m ya
Birgul yumurtayi kayisi yapiyorum ekmege bandirip veriyorum ama biz 11ayligiz sizin zamanlarinzda yine kayisi yapip tek basina veriyodum.tarhanayida acisiz aldim kendimize yaptgmz tarhanadan veriyorum ☺️
Ogullarinaasikanne Hifanuur acisiz tarhanamiz ev yapimi bebegimle kendimize ayni yapıyorum. Yumurtayi cok pisirip veriyorum cıvık vermem sağlıksız canım
Ogullarinaasikanne Melekk93 canim zeytinyagi koyuyorum cok az salca koyuyorum tarhanayi koyuyorum su ile eziyorum topak olmasin diye. İcine de kemik suyu atiyorum bazen sarimsakta rendeliyorum. Kaynayana kadar karistirarak pisiriyorum sonra kaynayinca altini kisiyorum 5 dk daha kaynatip kapatiyorum
Babybeybi Hifanuur ben lezzet kuryesi diye bir yerden bebe tarhanası aldım. Bursa’da yaşarken hep köylerin kooperatiflerinden alırdık, o site de aynı köylerin kooperatiflerinden alıp malları satıyorlar. Tavsiye ederim 👍🏻
Melekk93 Ogullarinaasikanne bebeğime henüz salça veremiyorum 7 aylık salçasız çok mu yavan olur acaba
Muhasebeciana Ogullarinaasikanne kac aylik bebeginiz bende simdiden arastiriyorumda aklimda bulunsun benmmde csnm
Mhtpgnby Hifanuur Yumurtayı kaynadıktan 6 dk sonra kapat demişti doktorumuz cıvık olmaması gerek ama çok pişince mor halka gibi şeyler oluşuyor ya onunda olmaması gerek demişti o zaman protein gidiyormuş ben omlet şeklinde veriyorum kendi yaptığım tereyağ ile benim kızım 18 aylık ama o dönemlerinde haşlanmış yediği zaman kusuyordu hala da yemiyor öyle
Muhasebeciana Ogullarinaasikanne peki ilk olarak hangi ayda vermeye basladiniz o sekilde canim ay sabahtan beri benimde ek gida sorunum var arastirmaya basladim simdiden strese soktum kendimi henuz 1.5 ay var daha ek gidaya ama 😁
lilosbebek Hifanuur bebek tarhanası aldım ben yumurtanın iyice pişmesi gerek arkadaşımın annesi cıvık vermişti bi kere çocuk alerji oldu iğne oldu günlerce