Aze1903 Merhabalar, bexsero meningokok aşısı yaptıranlar var mı? Bebeğim 4 ay 8 günlük doktor yaptırmanız gerekiyor dedi. Bu cuma yaptırıcaz ama ön bilgi almak istedim. Herhangi bir yan etki oldumu ? Kaç doz vuruldunuz vs. Şimdiden teşekkürler.
ElifLiva Aze1903 merhaba biz 2. Ayda başladık 3 doz olarak yapılacak şuan 2 doz yapıldı 3. Doz yaşında yapılacak. Ateşi çıkmıştı biraz ve çok huysuzdu.
Asuasu Aze1903 Merhaba. Bende bebeğime bu aşıları yaptırdım. Bexero 3 doz ise nimenrix 2 doz olarak yapıldı. Aşı hemşiresi ayarlıyor zaten ayları. Biz de sizin gibi erken başladık ve bitirdik. Korkmayın her çocuk farklı hepsi farklı tepki veriyor. Bizim de az biraz ateş oldu ve geçti çok şükür. Umarım sizinki de öyle olur.
jap Aze1903 16 ve 18 aylıkken 2 doz şeklinde atıldı bebeğim. Yan etki olarak ilk dozu ateş ve huzursuzluk yaptı, aşı yeri kızardı sertleşti. İkinci dozu hiç bi yan etki yapmadı. Diğer hiç bi aşı da atwş huzursuzluk vs olmamıştı sadece bexero ilk doz da oldu.
Defneninannesie İlk dozu 7.ay bexora ve nimenrix. 9.ayda bexora olduk 2. Doz.nimenrix 2.dozu 1 yaşta olacağız. 7.ayda ilk dozda gece ateslendik.2. dozda huzursuzluk çok Oldu ateş olmadı ama günlerce çok huysuzluk yaptı bacağı ağrıyordu yavrumun
Aze1903 Defneninannesie Çok teşekkür ederim🙏 4. Ay aşılarını geçtiğimiz cuma oldu şimdi bu cuma da bu aşı var arka arkaya gelince emin olamadım. Bide hiç duymadığım bir aşı olunca merak ettim. Tekrar teşekkürler.
Aze1903 Asuasu Cuma yapilcak normalde ama eşim yaptırmak istemiyor. Baya araştırma yaptı heryerde aşıdan sonra ateşi 39 a 40a yükseldi yazmışlar. Eşimde bu yüzden yaptırmicaz dedi. Ateş de havale yapıyor dedi kızımı riske atamam dedi. Napıcağımı şaşırdım 😢
Aze1903 jap İşte bu etkiler yüzünden özellikle ateş yüzünden eşim yaptırmak istemiyor kızımıza aşıyı 😢
Asuasu Aze1903 ben kararınızı etkilemek istemem ama sağlık ocağındaki aşılar bile yapıyor ateş. Hem ebeler bile diyor ki çok yükselmedikçe ateş düşürücü bile vermeyin çocuğun vücudu onunla da savaşmayı öğrensin der hep. Her çocuk farklı tabiki ben hem devlet hem özel tüm aşıları yaptırdım çünkü ben de diğer türkü olma riskini almak istemedim.
Hercai88 Dozu oğlum 3 yaşında şuan haftaya alıcaz. Sadece aşı yerinde kızarıklık çok çok az ve 38 derece max. Ateş ile geçirdik biz
Aze1903 Hercai88 Yaşında alması daha iyi aslında dime. Şimdi bende korkuyorum çünkü çok küçük 4 ay 10 günlük.
Aze1903 Asuasu Yaşına girmesini beklicem sanırım. Şuan çok küçük ve eşimi ikna etmem su aşamada imkansız. Bebeğimiz ile ilgili çok zor bir dönemden geçtik o yüzden üstüne aşırı titriyor.