Arjencagdas_rodinozgur13 Benim ikizlerim 16 aylıklar biri baba dede gitti cici bebe gibi kelimeler söylüyor diğeri anne baba ama tabi canı isterse söylüyor hatta bazen unuttu mu acaba diyorum çünkü söylemiyor pek fazla.Kendi aralarında bebekçe dili konuşuyorlar sanırım ondan biraz geç konuşacaklar gibi geliyor 😁🙈
muhendisanne1 uyumayankoala ya buna bende katılıyorum belki istemsizce ama ağlarken anniiii ya da annneee diye ağlıyor bu bile mutlu ediyor insanı 🙈
Ereninannesi55 Ege48 bizde ayniyiz ay ve kelime olarak canım üzülme.Bende üzülüyordum ama akışına bıraktım. 2 3 gündür anlamsız anlamsız şarkı söylüyor bence bir anda konusacaklar . Bizimkinin yürümesi de bi anda olmuştu . Sürprizleri severiz 😂
Aysenur_1 Selda_ ne kitabi okudunuz? isimleri mevcut mu yoksa rastgele mi bide okurken gözüne baktınız mı yoksa yanına yatırıp beraber mi okudunz🤩😍
Selda_ Aysenur_1 büyük sayfaları olan renkli hikaye kitapları aldım yazıdan cok resimleri olan , yanına yatıp okudum ❣️ şarkı söylüyorum o zaman göz teması kuruyorum 😁
Birkizbiroglan Mom9 yaa vallahi ben de çok konuşuyorum, doğdu konuştum, kitap gösteririm okurum, hayvanları vs herşeyi yaaa… Ama 14 aylık anne,mammma tarzı şeyleri çıkarıo. Herşeyi anlıyor bence çok şükür ama yok 🤷🏻♀️
Mom9 Birkizbiroglan vakti zamanı gelince olur canım. Önemli olan komutları anlaması, az da olsa kelimenin mutlaka olması. Biz bol bol konuşmaya devam edelim. Söylemeseler bile kaydediyorlar😊
GoGirl Birkizbiroglan ben de cok konusurum kitap okurum anlatirim tabi gun icinde yapmadigim zaman da oluyor ama o kdr da herkesin oluyodur 13 aylik aynen anne de dee bisiler o kdr😊
Guner20 Bizde 10 aylik 9 günlük olduk uykudan uyaninca salona geliyor bağırıyor anne diye sürekli konuşuyoruz babam diyor nene diyor ede diyor yani biz biraz erken başladık ce sürekli şarkı 🎶 eşliğinde uyutuyorum oda ağzında geveliyor 😁
askanne10 Senazrahmet kitap okumuyoruz ama evde bebekten başka beş kişiyiz herkes sürekli konuşuyor ve daha dört aylık
DemetCamci Melissima benim oglumda anni diyo 6aylik babasi cok kiskaniyo baba de oglum diyo 😀😀😀😀 cok guzel bi duygu🥰
Melissima DemetCamci ah bu babalar 😂 aksama kadar anne bakiyor ilgileniyor her türlü ihtiyacıyla tabi ki anne diyecek önce 🙈🙈
Remziye21 Kızım 16 aylık sadece anne ve gel demeyi biliyor sürekli iletişim içindeyim cümleleri takrarliyorum ama konuşamıyor sizce normal mi
Mom9 Remziye21 normal olabilir bu süreç. Mutlaka karşılıklı diyalog kurabileceğiniz oyunlar oynayın. Doktorculuk, evcilik, parmak kukla gibi. Söylemese bile kelime haznesi artar
DemetCamci Remziye21 benim kuzenimin kizi 3yasinda konusmaya basladi anne baba diyosa uzulmeyin gecte olsa konusur
EzgiCebw Mom9 hahaha ay çok güldüm size 😂😂 çok haklısınız bu bebeğe kalmış bişey gerçekten yeğenim bir buçuk yaşında cümleler kurarken kızım da tek tek kelimeler söylüyor daha asla takmıyorum çünkü beni anlıyor konuşma çabası var bu yeterli bana göre
Mom9 EzgiCebw 🙈 aynen öyle Bebekler istediği zaman harekete geçiyo. Bize düşen sadece ilgili olmak ve gözlemlemek 😊 vakti zamanı gelince patır patır başlayacaklar inşallah. Biz de aa sen bu kelimeyi nerden biliyosun diyip apışıp kalacağız😅😁