2020minikkus anladım demek istediğim şurup reflüyü care olmayabilir sadece rahatlatır belki biraz, reflüyü sebep olan anne sürü içerisindeki sizin gediğiniz bir veya birkaç besin sorunu olmalı alerjileri olan. Şurupla rahatlatmaktan ziyade kusmaya ve reflüyü kesin çözüm bulmak istiyorsanız alerjileri ılan gıdayı tespit edip onu sizin beslenmene düzeninizden çıkarmanız gerekir . Yani 6. Aynına kadar sürekli kusan ve reflü var diye ne yapalım bu da böyle babası da böyleymiş diyerek kabul ettiğimi bir bebeğimiz var. Şurup ta kullandık anlık rahatlattı ama asıl sorun alerjiymiş ben daha sonra ek gıdaya geçince farkettim ve doktorum beni hiç uyarmamıştı. Mesela yumurtaya alerjisi var ve ben o dönem sır yapsın diye hep yumurta yıyordum ve tabiki sütten bebeğime geçiyordu ve cocuk alerjisi olduğu için kusuyordu🤷🏼♀️. Neye alerjisi olduğunu bulmak zor ama testleri var sanırım. Asıl sebebin üstüne giderseniz ek gıda döneminde de rahat edersiniz ve hem reflüyü hem kusması geçer. Cok geçmiş olsun 🌸