Bebeğim 19 ay 15 günlük 13 aylıkken baya kelimeler söylüyordu şuanda ne söylersem hepsini tekrar ediyor nesnelerin ismini söylüyor örneğin kapı,ışık,koltuk aile bireylerini tek tek söylüyor ve tanıyor renklerden bazılarını öğrendi ve söylüyor hayvanların hemen hemen hepsini tanıyor söylüyor hatta çıkardığı sesleri bile tekrarlıyor. Sayılarıda öğrendik 1den 10 a kadar sayıyor.Alfabeden bir çok harfide öğrendik mesela a,e,o,t bir çok harfi görünce okuyor. Tabi ki bunda benim çabalarım çok büyük sürekli konuşuyorum herşeyi ama herşeyi tek tek anlatıyor ve tanıtıyorum sürekli hikayeler anlatıyor kitaplar okuyorum birlikte eğitici videolar izleyip daha sonra yazı tahtasında onunla birlikte tekrarlar yapıyorum. Burada bir kaç defa üstün zeka başlıklarına denk gelmiştim üstün zekalı çocukların normalden farklı davrandıklarını daha hiperaktif oldukları hatta üstün zekalı olmanın normal sayılmadığı gibi. Oğlum gayet uslu sakin uyum sağlayan bir çocuk bu anlattığım şeylerin üstün zekaylamı yoksa eğitimle mi alakalı olduğunu hala çözemiyorum. Var mı bu şekilde gelişim olarak ileride giden bebişler