Kızlar oğlum çok alerjık bir bebek , bu aşı karşıtlığını bende hiç anlamıyordum bencede kesinlikle özel aşılar dahi hepsini olması gerekiyordu oğlumun 2 aylık aşılarını yaptırdık biraz ateşi çıktı o gün sürekli uyudu yüzünde kırmızı kırmızı bi kaç tane nokta çıktı ben üstünde durmadım. Rota virüs aşısınıda yaptırdık onlarla birlikte ama alerjık ve alerjısı bağırsak tepkili olan çocuklara o aşı yapılmıyormuş bilmiyorduk daha doğrusu oğlumun alerjık olduğunuda bilmiyordm o aşıdan 2-3 gün sonra benım oğlum mororana kadar ağlamaları başladı geçmeyen şişkinliği kaç kere oğlum kucağmda kendinden geçmiş halde acillere koştum en son bi dr dedki rota aşısı alerjıyı azdırır senın oğlun alerjk diyetle oğlum kendini topladı derken 4. Ay aşılarını yaptırdık oğlum o akşam epileptık nöbet geçirdi ondan bi on gün sonra yine çocuk dr dedi aşıya bağlı olmuştur bi sorunu yok çok şükür beynınde ,ama aşının yan etkisiymş bizde bütün aşılarını iptal ettk zaten sağlk ocağda dedi ben risk alıp senın oğluna aşı vuramam , bende ztn yaptırmam çok uzun oldu tabi bu kdrla bıtmıyor ama aşı karşıtı olan herkes benım gibi cidde yan etkileri yaşayanlar . Evet aşılarını vurdurmuyor ama aşırı korku içindeyim ya hastalık kaparsa diye kreşe yollayamam parka hep korku içinde götürürrm çünkğ aşırı korkuyorm bence her sağlıklı çocuk aşı olmalı ama böyle yan etkiler oluncada insan göz göre göre cocugnq vurduramıyor keşke benım cocugmda da yan etki olmasaydıda hepsini vurulsaydı kafam rahat olsaydı aşısız ya hastalk kaparsa kokusuyla büyütmek daha zor emin olun🙏