Serraacaa evet eksiklik çıkmaması laboratuvar olarak mümkün olabilir. Ancak hücresel düzeyde %100 yeterlidir dememiz mümkün değil. Ki verilen Demir profilaksi yani önleme ve destek amaçlıdır, tedavi dozu değildir. Evet en son laboratuvar değerleriniz yeterlidir; ancak unutmayalım ki o o zaman dilimi içerisindeki değerinizdir. Çocuğunuzun ana olarak literatürde tanımlanan ön görülen destek dönemi 4-12 ay arasıdır hangi dönemde büyüme atağı olacak ve desteğe ihtiyacı olacak noktasal olarak bilmek için her ay başında kan testi yapmak gerekir ki bu hem çocuğa eziyet olacak hem de sizi yıpratacaktır. Ki en baştada söylediğim gibi hücresel düzeyde yine kesin sonuçtur diyemeyiz. Pekmez konusuna tekrar gelirsek organiktir şüphem yok ancak birincisi benim bile boğazımı yakıyor demişsiniz bu bile vermemek için yeterli olmakla beraber çocuklara neye alıştırırsanız onu alırlar. Sevdiği şey içeriğindeki glikoz(!), o yaştaki bir çocuğa o derece bir glikoz yüklemek fizyolojik olmayan insülin piklerine neden olduğunu da unutmamalısınız. Sonuç olarak demir takviyesinin bir çok hayati önemde faydası ile birlikte bana göre katlanılabilir negatif etkileri var (kabızlık-ki preparat değişikliği ile aşılabilir bir şey-, geçici diş boyaması gibi). Ki artık elimizde sayısız preparat ve seçenek de var en uygun gördüğümü&çocuğuma uygun olanı Ve tüm bunları gözeterek vermeyi tercih ediyorum.