Gunesay Merhaba anneler 🙈 4 ncü ay atağında ne gibi değişimler oluyor bebeklerde 🙇🏻♀️ Bebeğim 1 saat zor uyuyor ve memeden ayrılıp beşiğe koyunca gözleri açıp ağlıyor. Acaba atak döneminde mi daha 3 ay 18 günlük. Uyku gerilemesi dışında da çok mızmız sürekli emmek istiyor ve uyuyamadığı için sürekli uyku hali var. 😐
Selin-34 Gunesay böyle şeyleri kim çıkarıyor? 4.ay atağı diye bir şey yokki. Bir bebeğin atak dönemleri, aşı olduğu, ateşi olduğu ve diş çıkardığı zamanlardır. 4.ay atağı diye bir şey yok
Melekkizimmzeynep Gunesay uygulamaya göre 14 ve 19 arası atak dönemi yazıyordu geçenlerde bizde tam 4 ay i gunluguz çok zor uyuyor ve zor mama yiyoruz cnm birde sürekli kucaktayiz
Pikabu Selin-34 kime göre yok neye göre yok 😂 yok diyince olmuo mu acaba öyle denesek bi sonraki atakta
hulyadurmus Selin-34 Uzman bı doktor takip ediyorum ve 1. hafta,3. hafta,6.hafta, 3. Ay ,4.ay, 6.ay ve 9.ay atak haftası olarak bilinirmis bunu her takip ettiğim uzman ayrıca bizim kendi doktorumuz da söylüyor ne yazık ki siz yanlış biliyorsunuz 🙏
Yenianne0606 Selin-34 4. Ay atağı değil zaten 4. Atak dönemi. Ortalama o aylara geldiği için öyle diyolar. Olan bişeyi nasıl bu kadar kendinizden emin olarak reddediyosunuz 😄
Cutes Gunesay neler olmadı ki😬 uyku düzeni bozuldu, sebepsiz ağlamalar, meme reddi,huzursuzluk… Ama 4 ay bitti bir rahatlama geldi
Selin-34 Pikabu uzman hekimlere göre yok . Ben çocuk profesörüyle çalışıyorum hiç 4 ay atağı diye bir şey duymadım. Ateş dönemi diş dönemi aşı dönemi var sadece
Pikabu Selin-34 valla biz de çocuk Prof. Ne gidiyoruz buradaki herkes gibi takipli çocuk doktorumuz var . O böyle söylemiyor 🤷♀️ Bence biraz daha yeni fikirlere açık olabilirsiniz ya da siz bilirsiniz . Bu konuda belgeseller de var dilerseniz
Selin-34 Pikabu 4.ayda neden atak olsun ki.. onu anlayamıyorum. Yeni bir döneme geçerken evet oluyor bebeklerde, ek gıdaya geçerken. Tuvalet eğitimi verirken. Meme den keserken . Emeklerken vs.. neyse yeni icatlar çıkıyor ve bunları kim çıkarıyor çok merak ediyorum..
Selin-34 hulyadurmus hiç duymadım , ne çalıştığım doktordan nede gelen ailelerden. Üstelik bende bir anneyim. Hiç kızım 1 .haftada 3.haftada 6.haftada atak geçirmedi . Her çocuğun belli bir karakteri var, sizler veya bebekler o dönemlerde zorlanmış olabilirsiniz. O size göre Atak olabilir. Fakat bunu genellemek yanlış olur bu benim fikrim
Ballikiz hulyadurmus merhaba kim acaba o doktor bende takip etmek isterim. Oğlum üç aylık ve kafayı yemek üzereyim hiç böyle huysuz olmamıştı. Meme reddi de tuzu biberi
Gunesay Selin-34 başlığı keşke tartışma yerine daha verimli olan bilgi paylaşımları yer alsa. 😌Bu kadar diretmeninde bir anlamı yok ayrıca. Çünkü bebeklerde gözle görünür bir değişim kesinlikle oluyor. İster ismini atak, isterseniz başka bir şey deyiverin. 💁🏻♀️
Yenianne0606 Selin-34 bu öyle bişey değil hanımefendi. Bazı dönemlerde çocuklar daha hızlı gelişim gösteriyor. Bu durumda öğrendiklerini sindirmesi alışması vs zaman alıp huysuzluk yapıyo yani sadece diş çıkarıyo diye değil elini gözünü nasıl kullanıcağını anlamaya başladığı dönemlerde yaşanıyor.
Pikabu Selin-34 çünkü çocuk büyüyor , çocuk gelişiyor . İlk doğduğunda siyah beyazı bile net göremezken 4. Ayda mesela normal bir insan mesafesinde görebilmeye başlıyor.Bunun gibi bir sürü gelişim evresi ve süreci var. E haliyle bebeğin bünyesinde fiziksel ve psikolojik olarak değişimler yaşanıyor. Buna da ben atak derim öbürü sıçrama der siz bebek bu ara çok huysuz dersiniz. 🤷♀️
Selin-34 Yenianne0606 ben reddetmiyorum uzmanlar reddediyor hiç benim kızımda olmadı . Onu söylüyorum hangi tıbbi kitapta yazıyor da olmayan bir şeyi varmış gibi gösteriyorsunuz bende onu merak ediyorum ?
Yenianne0606 Selin-34 hangi uzmanın reddettiğini çok merak ettim. Bebeklerde gelişmenin hızlandığı dönemler var bu dönemlerde huysuzlukları artıyo. Sizin kızınızda gözlemlemediniz diye olamaz diyosunuz. Çok saçma
Yenianne0606 Selin-34 nasl hangi tıbbi kitapta yazıyo google a bile bebek atak dönemleri yazsanız bi çok doktorun yazılarını bulabilirsiniz???