ftmird benim bebeğim de çok gazlı bir bebek. Doktor da onayladı bunu. Ben nurse harveys verdim iki gün ve gözlemlediğim kadarıyla çocuğu rahatlatmadı hatta kabızlık yaptı. Her gün kakasını yapan oğlum damladan sonra 3-5 günde bir yapmaya başladı. Ben de kabızlık olunca kestim. İnatla da vermedim. Ayağımda salladım, gaz masajı yaptım, evde kucağımızda koştuk, dışarda bebek arabasıyla yürüyüş yaptık, ağlamalarına katlandık ama şuanda durum daha iyi. Kendi kendine gazını daha güzel çıkarıyor tabi yine aynı şeyleri yapıyoruz zaman zaman ve hala sancıları oluyor. Doktora da gaz damlası kötü etkiledi diyince olmaz öyle şey demedi. O zaman kesin dedi. Bu arada ben de iki fincan rezene iki fincan anason içtim her gün. Zaten doğumdan itibaren gaz yapan hiçbir şeyi yemedim. Adeta diyet yaptım. Çay, kahve ve kafein içeren hiçbir şey yemedim. Tabi ben doktor yada sağlıkçı değilim bu dediklerim bende işe yarayanlar. Sizin için farklı da olabilir. Mesela herkesi kimyon rahatlatırken ben kimyon çayı içtiğimde bebeğim daha fazla kıvrandı. Bence deneme yanılma yöntemiyle siz de hareket edin. İlk altı ay anne sütü haricinde olabildiğince az şey verin yani benim gördüğüm bu. Bol sağlıklı az gazlı günler dilerim ☺️