Mom4775 Ne zaman kurarlar? 20 aylık kızım her söylediğimi istisnasız tekrar ediyor. Bayağı bir kelimesi var. Ben söyletirsem anne gel , toka tak vs diyor. Tekrar ediyor yani. Ama kendiliğinden konuşmuyor. Ne zaman çözülür acabaaa🤔
Mom987 Mom4775 Her bebek farklı belki 1 ay sonra 2 yaşından sonra hatta 3 yaşına kadar bile zamanı var
Annesirintugceuzun Mom4775 Benim kızımda böyleydi ve 20 aylıkken konuştu. En fazla 1 ay sonra konuşmaya başlar diye düşünüyorum. Biz 25,5 aylık olduk ve şu an kurduğu cümleler şok ediyor bizi 🥰 şarkıları baştan sona ezberleyip söylüyor ☺️ Az kalmış yani. 🌺
Sibell677 Mom4775 2 bucuk yasında yiğenim var uce gircek Nisan da ama oda tam olarak cumle kuramıyor. Annesi anlıyor dilenden ben anlamıyorum. Bide cok telefonla oynuyor cok yaramaz kimse engel olamıyor. Telefondan İngilizce felan da seyler dinlediği İcin hayır diyeceği yerde no no diye bağırıyor. Gulsem mi ağlasam mı bilemedim 😂
Mom091 Mom4775 30 aylıkken birden cümleler kurmaya başladı. Bir gün önce tek tük yarım yamalak konuşuyordu. Bir gecede güncelleme geldi resmen😁 şimdi 23 aylık laf yetiştiremiyorum. Az kalmıştır sizin bebeğinizinde. Her an güncelleme gelebilir☺️
Mom987 Mom4775 Yok 😊 Genel olarak söyledim ama bebeklere hiç belli olmuyor ki ama 1 2 ay içinde konuşur çok büyük ihtimalle
Mom4775 Annesirintugceuzun yaa sahiden mi çook sevindim o günleri iple çekiyorum konuştukça siniri azalıyor gibi geliyor bana. O yüzden çözülsün diye bekliyorum inşallah tez vakitte şarkılar söyler bizimki de. Çok teşekkürler 🥰🌸
Mom987 Annesirintugceuzun Canım sana bir şey sorucam. Oğlum aşağı yukarı 15 aylıkken 2 kelimeli cümle kurdu şuan ortalama 23 aylık hale normal konuşması yok hani uzun uzun 3 4 5 kelimeli konuşma normal insan gibi. Kime baksam 1 2 en fazla 3 ayda konuşuyor 2 kelimeden sonra. Moralim bozuluyor artık 🥺🥺 Araştırıyorum nedeni bulamıyorum. Doktara sordum 3 yaşa kadar normal diyor. Ama o kadar uzun zaman oldu ki çoktan konuşalı artık öyle uzun uzun konuşamayacak diye korkuyorum. Ne uzun yazdım ya🤭
Annesirintugceuzun Mom987 Yani aslına bakarsanız çok erken 2 kelimeli cümle kurmaya başlamış. Maşallah ☺️ 2-3 ayda kızımın konuşması da çok iyi seviyelere geldi. Neden böyle olur bilmiyorum. Bana sorarsanız bence de şu ana kadar daha iyi konuşması gerekirdi. Ama doktorunuz normal diyorsa normaldir. İçiniz rahat etmiyorsa başka doktora da gösterin. Bir de ben kızıma günde yarım saat eğitici çizgi film izletiyorum uzun zamandır. Bence faydası oldu. Şarkıları ezberledi hep. 🌺
Mom4775 Annesirintugceuzun 😂o kadar mı? Yalnız şimdiden akşamları ilaç alasım geliyor o anlamsız konuşmalarına veyahut bir kelimeyi ısrarla söylüyor ben cevap verene kadar. Örneğin tooop,toopppp,tooppp tooppp x 37379373. Evet kızım top diyene kadar susmuyooorrr😫😫
Mom987 Annesirintugceuzun Bende 1 saat izletiyorum. Şimdi vitaminsizlik ve kansızlık var doktor bunlardan olabilir dedi ama ayak üstü dedi bundan kaynaklanıyor mu bilmiyorum. Bir daha sorucam bir daha ki kontrolünde. Teşekkür ederim ☺️
Mom4775 Sibell677 benimkinin her söylediği kelimeyi anlarsınız. Sabah evlattt seni yerim diye biraz yüksek sesle sevdim. Anında evlatttt dedi. Bu şekilde çok örnek var. Geçen tv de aptal kelimesini duydu çat diye aptal dedi anında kapattım. Ne duysa söylüyor papağan gibi😂 bi tek birleştirmesi kaldı.
Mom4775 Mom091 yaa hep öyle oluyor değil mi bir günde yürüyor bir günde emekliyor. Her şey anlık bu bebelerde🙈 amaa anlamadım şu an 30 aylık mı 23 aylık mıı🤔
GoGirl Mom4775 benimki daha kucuk 13 aylik ama anne dyr bi o da isine gelirse cokts kotap okuyorum konusuyorum ama 😊
Depresif_polyanna Benim kızım da 24 aylık oldu ama hala iki kelimeli cümle kuramıyor. Ben de dört gözle bekliyorum konuşmasını.
Mom4775 Depresif_polyanna papağan gibi her söylediğimi çok net tekrar ediyor ama birleştiremedi daha. Bir anda olacak galiba.
Nergis24 Benim kızım 16 aylık tek bir kelimesi dahi yok babildaniyor babababa dedede mamamam gibi endiselenmemi miyim
Safet0311 Benim oğlumda 2,5 yaşında hala adam akıllı konuşmuyo herşeyi anlıyo biliyo ama konuşmaya gelince tık yok😏😏😏 eşimde 3yaşında konuşmAya başlamış acaba ona mı cekti bilemedim🤷🏽♀️
Mom4775 Safet0311 erkek çocuklar genelde öyle oluyor. Yeğenlerimden biliyorum ablam doktor doktor gezdi konuşmuyor diye. Şimdi her şeyi konuşuyor 5 yaşında.