Amineeem Bebeğim 1 yaşına girmesine 10 gün var bugünden itibaren ateş 38 e kadar çıktı calpol verdim biraz hafifletti ne yapmam gerekiyor tavsiyeleriniz neler dış mi cikariyor anlamadım ağzının ici de sıcacık
Canom343 Amineeem cnm sirkeli su yap ayak altına koltuk altına bacaklarının eklem yerinin altına ve başına bezi islat sık koy. O rahatlatır biraz. Ilık duşta aldirabilirsin. Eğer dahada fazla yükselirse acile git cnm..
Merve2756 Amineeem sirke sakın yapma .. calpol ver bu gece idare etsin . Ama muhakka bı doktor görsün kanda enfeksiyon olabilir
Balbocegi Canom343 ne kadar doğru bilemem ama bizim doktorumuz sirkeli suyun iç ateşini daha çok yükselttiğini söylüyor
Cansuk Canom343 canım doktorlar bas bas bağlıyor sirkeli su damarları büzüyor bi anda ısı kaybı sonrasında ciddi ısı olur kesinlikle uygulamayın bu yöntemi..
Depresif_polyanna Canom343 yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz, sirkeli suyun zararlı olduğunu artık her doktor üstüne basa basa söylüyor.dış ateşi düşürüp iç ateşin devam etmesine sebep oluyor ve bizi yanıltıyor, sakın denemeyin.
pnr0601 Amineeem evet katmayın 4 saat aralıklı calpol verin veya ılık bi duş bulundu ortamı ılık olsun bende sonuç verdı geçmiş olsun
Canom343 Cansuk eskiler hiç ilaç kullanmazmis çünkü ozamanlar bukadar ilaç yokmuş. Annem 4 çocuk büyütmüş hepimizde ateslenince sirkeli suyla dusururmus. 27 yaşıma geldim halada ateşim olunca annem bu yöntemi kullanır. Çok şükür diğer kardeslerimde abilerimde dahil hiç birimizde sknti yok. Neden şimdi sirkeli su zararlı oluyor anlamıyorum
Canom343 Depresif_polyanna eskiler hiç ilaç kullanmazmis çünkü ozamanlar bukadar ilaç yokmuş. Annem 4 çocuk büyütmüş hepimizde ateslenince sirkeli suyla dusururmus. 27 yaşıma geldim halada ateşim olunca annem bu yöntemi kullanır. Çok şükür diğer kardeslerimde abilerimde dahil hiç birimizde sknti yok. Neden şimdi sirkeli su zararlı oluyor anlamıyorum
jap Amineeem sirkeli su yapmayın. Ilık suyla tampon yapın. Gül suyu da olur. Duş aldırın. Ilık suyun içinde oynasın 15 20dk. 38i geçerse calpol verirsin
Cansuk Ilık bi duş aldırın üstünü oldukça ince giydirin ve 1 tatlı kaşığı dolven verin sabah öğlen akşam Allah’ın izniyle bi şeyi kalmaz bide ateş düşürmeye yardımcı soğutucu alın alnına yapıştırırım 8 saat etkili
Depresif_polyanna Amineeem ılık duş aldırın ve ayına uygun ateş düşürücüyü dönüşümlü olarak dört saatte bir verin. Eklem yerlerine ılık bezle kompres yapın. Allah acil şifalar versin inşallah.
Kubraerdal Amineeem öncelikle üstünü çıkar yüzünü falan yıka calpol verdikten 4 saat sonra dolven verebilirsin daha etkili oluyor diş döneminde ateş 38 i geçmez genelde ve damakları şişmiş mi ona bak benim kızımın balon gibiydi