Elife Merhaba sevgili anneler 6. Ay 10 günlük bebeğim var mama içiyo o yuzden 5. Ay ek gidaya başladık 6 .aya girdiğinde çorba tadimlarina başlattım ama ne sebze ne tarhana iciyo öğütüyo kendini ağlamaya başlıyor bende zorlamak istemiyorum ama içmeside gerek diye düşünüyorum 🤔 bu durumda olan varmı benim gibi mağdur 🙈
tgc Elife bizde 1 hafta oldu ek gıdaya geceli sadece anne sütü aliyor iki ayda sadece 400 Gr almış ebe artık ek gıdaya gecis yap dedi ama bizim ki hiç birşey yemiyor asla yoğurt yumurta çorba hele mümkün değil sürekli memeye yapışık doymuyor da ne yapacam bilmiyorum
mustafakereminannesi Elife sarımsak ve soğan da eklerseniz belki sevebilir. Benim oğlum sarımsak ve soğan koymadığını çorbayı içmiyor. Sanırım aroması olması hoşuna gidiyor. Hem sağlıklı da. İkisi de doğal antibiyotik
Elife Zumraannesi püre şeklinde koyu kıvamlı yapiyorum ama yinede içmek istemio patates havuç pirinçli brokolili corbalar deniyip veriyorum icmio 😔
LiyaDerininannesi Ben püre olarak veriyorum çok da sevdi. Patates havuc bir kaç gun sonra patates havuc kabak sonra patates havuc kabak balkabagı bunları karıstırarak verıyorum. Haslıyorum sz suda. Haşlandıktan sonra püre yapıyorum sonra içine cok az zeytınyagı veya tereyagı katıyorum bayıla bayıla yiyor :))) dene bence canım
Elife LiyaDerininannesi tesekkur ederim 🤗bende ayni şekilde hasliyorum daha sonra püre haline getiriyorum muhallebi kivaminda oluyo ama içmek istemio bı turlu tadını sevemedi gitti 🙈 bu şekilde içmeden nereye kadr gidicek bilmiyorum gerçekten
Elife Karenimmm püre olduğu halde icmio benimki 🙈 yoğurdu yemiodu şimdi meyva karıştırıp veriyorum yiyo sabah kahvalti olarakta sıkıntı yok onuda yiyo sadece sorun çorbada 🙈 tatsız tussuz gelio ondan içi almio sanırım
Karenimmm Elife bi tatlı kaşığı kadar irmik eklesene sebzelere hem kıvam hemde biraz tat veriyo gibime geldi benim
Elife tgc yoğurdu tek başına vermeyin benimkide tek yoğurdu yememisti icine bazen muz elma bebe bisküvisi yada pekmez koyuorum sadece o şekilde yiyiyor bide bu şekilde deneyin gerçekten ek gıda donemi zor Allah yardımcımız olsun 🙈
tgc Elife bende bebe bisküvisi ile denedim bgn de pekmez deneyim o zaman ooo hemde ne zor ablası masllah yedirirdim aglardi bida ver diye 5 aylıkken başlamıştım hemde ona ama küçük hanım zorluyor beni :)
Elife mustafakereminannesi haslarken sebzelerle birlikte icine mi koyuosunuz soğanı sarımsağı benimkide aramoli şeyleri sevio o şekilde de deniyim.umarim içer teşekkür ederim 🤗💐
Badem Elife 7 aylığız hiç bir şekilde ek gıda kabul etmiyor geri çıkarmaya çalışıyor nefessiz kalıyor gibi korkutuyor bizi pekmez dahi istemiyor ✋🏻
Elife Badem neden böle yapiolr bende anlamıyorum zorluk cikariolr emmek veya mama daha kolayina gelio sanırım 🙈😂 ek gıdaya baslamak için heves ediyoruz ama sonuç yorucu oluo malesef ki 😔
Elife Badem aaa bilgim yoktu teşekkür ederim🤗💐 genelde meyva katıyorum bazen pekmezde karistiriodum simdi sabah kahvaltisinada başladık yumurta labne bazen lor bebe bisküvisi ile pekmezi karıştırıp veriyorum onu bayila bayila yiyor😂
mustafakereminannesi Badem Elife aslında yoğurt pekmezi öldürüyor. Süt ve süt ürünleri Demir emilimini engelliyor. O nedenle kan damlasını da emzirdikten ve ya sütlü şeyler verdikten bir zaman sonra verin diyorlar. Pekmezi de şurup gibi ayrıca kaşıkla veriyorum ben. Yoğurt ve süt ile (annesütü ve ya mama) arasına en az yarım saat koyuyorum ⏰
mustafakereminannesi Elife aynen haşlarken ekleyin. Ben şu şekilde yapıyorum. Havuç 🥕 patates 🥔 soğan sarımsak ve az zeytinyağını biraz su ile tencereye alıyorum. Bir tatlı kaşığı da tarhana ya da irmik ekleyebilirsiniz. Ben kalori olsun enerji versin diye irmik koyuyorum. Tarhana da malum probiyotik ve lezzetli. Bunları dönüşümlü koyuyorum. Tarhana topaklanmasın diye soğukken ekliyorum. İrmiği sebzeler biraz yumuşayınca koyuyorum. Çok karmaşık yazdım sanırım. Ha unutmadan tereyağı ve ruşeym de eklediğim oluyor. Hep aynı şekilde vermiyorum yani. En son yaptığımda kekik de koydum 🌿🙈😊