DilaDeniz benim kızım şu an 10 aylık oldu ama 6 aylıkken ben kitabı aldım doğru nette aynılarını bulabilirsin ama fikir edinmek Bilgi edinmek için kitap benim işime çok yaradı hani elimde yazılı bişey olunca çok daha rahat ettim ben ikide bir nete bakma hangi sayfa doğru vs. Uğraşmadım. Bende tavsiye ederim. Öncelikle her çoxuk farklı o yüzden başlama konusunda doktorunla konuş istersen ben erken başlamak istedim 5. Ayda tattırma dönemine girdim oda şöyle: az yoğurtla başladım Böyle azar azar, sonra az patates püresi kabak havuç muz elma şeftali mevsim meyveleri ve sebzelerinden işte pürüzsüz haliyle kaşık ucuyla her gün artırarak verdim, her sebze için 3 gün kuralı mutlaka önemli örnek vereyim sana yumurtaya başlarken kızım alerji oldu o yüzden önemli baktın bi sıkıntı yok devam et.
Sonra bu şekilde sebzeleri meyveleri onayladıktan sonra ben 6. Ayda ufaktan karışımlara başladım ama çok karışık değil ki bebeğim vücudu alışsın allak bullak olmasın. Mesela tam yulaf unu aldım ben başlangıç olarak glütensiz ve sindirimi en kolay un, muhallebilere mamalara başladım kitaptan gittim çok pratik oldu. Muzlu muhallebi. Elmalı bilmem ne vs.. daha sonra karışım yap büyüdükçe mesela bebek bisküvi kendim yaptım yine kitaptan kızım da çok sevdi rondodan geçirip mamalarına ekledim azar azar. Sonra zaman ilerledikçe ayına göre hem sebze meyve farklılığı arttı hem tahıl, yulaf ezmesi aldım tam buğday unu aldım keçiboynuzu unu.. sonra pirinç şehriye mercimek çorbaları vs karışımlara devam ettim oda yine hem kitaptan sıraya göre gittim hem netten ayına göre be verilmeli araştırdım. Şükür herşey yolunda ve çok keyifli geçti şimdi Blw yöntemine başladım son 2 haftadır kendi yemeğe çalışıyor 😊 bu arada ayrıca tavsiyem buhar makinesine hiç gerek yok, buhar aparatı hem uygun hem çok işe yarıyor, sebzelei meyveleri pişirmek istersen buharda pişir mutlaka annesi 😊 Allah yardımcın olsun kolay gelsin strese hiç gerek yok çok keyifli bi dönem 😄