ArasMom_34 Merhaba Kızlar Rota aşısı bize kabız ve ateş yaptı 3 gündür huzursuz ağlama krizleri nerden yaptırdım dedirtiyor insana başına gelen oldu mu
TospikOglusum ArasMom_34 kabız yaptığını hiç bir doktordan da yaptıran kimseden de duymadım.ates yapabilir ama o da 38i geçmemesi lazım geçtiyse o aşı dan değildir.bir çay kaşığı calpolu 6saatte bir verrseniz hem rahat uyur hemde ateşi düşer.kabizligi başka seydendir.rota aşısı bugüne kadar olunan tüm asilatinizdan en en en önemli olan aşı👍👍👍
Agustosbocegi ArasMom_34 bende hel burda görledum yan etki yaptı diyeni hem hemşiresi aşılara çağırmadan önce arar calpol verdirirdi rotada hiç bir şey yapmaz alınca belki biraz kusar ama etki eder yine de dedi her aşıda ateşlenen bebeğim rotada normaldi 🤷♀️ sizdi belki atak dönemine denk geldi huysuzluğu
Meriwa ArasMom_34 hiç bir sorun yaşamadım canm zaten 3 ayda yaptırdıysan 3 ayda hemen hemen tüm çocuklar kabız oluyor onunla alakalı değil binde bir ateş yapabilceğini ebemiz söylemişti aşıyla bağdaştırmayın hiç ebeyle görüşün fitil versin rahatlasın kuzucuk geçmiş olsun
Zumreee Ben yaptirdim bizde ole bisi yasamadik belki olcagi vardir ona denk gelmiştir bir yan etkisi yok çünkü arastirdigim kadariyla
ArasMom_34 Zumreee bize yapan doktor bunların hepsini saydı olabilir diye tüm belirtileride oldu ozaman şanslı olan kişisiniz işin kötüsü taşınıyorum yan etkisi yoktur aradan çıksın diye yaptırdım bin pişman etti
dnyerdm Bende yaptırsam mı diye düşünüyorum yan etkisi ne olacak bilmediğim için çok tedirginim doktorumuz yaptırma taraftari ama yinede araştırmadan olmuyor
Cgdmltr93 dnyerdm Türkiye de salgın varmış haberleri izlemediniz mi? Bebekler için coronadan daha önemli mutlaka rota aşısı yapılmalı diye bangır bangır bağırıyor doktorlar.
Aysgl_omrasf Bende yaptırdım bebeğime şükür hiç sorun yaşamadık yapılması gerekli bir aşı sonra pişman olmaktansa
ArasMom_34 TospikOglusum ozaman bunu yapan doktor bilmiyor calpolde çocuğuma yaramıyor her vermemde kusuyor biz onuda kullanamıyoruz maalesef
Pelin55 Rota asisi kabiz yapmıyor benim bildiğim kizimda da yaptirdim sorun olmadi bu bebegimde de yaptıracam son dozunu ondada ilk dozda sikinti olmadi kii cok cok onemli bir asi bu ya yapilmasi gerekir her bebege
Ahsenimveben Bu aşı nedir hanımlar ne için yapılır 1 aylık kızım.var bugün ilk aşısı olacak.saglik ocağında ?
Nohutannesi Ahsenimveben rotavirüs aşısı. Özel bir aşı, devlet tarafından yapılmıyor. Sizin özel olarak yaptırmanız gerekiyor ve ilk dozun 14.haftadan önce olması gerekiyor. Rotavirüs bebeklerde ölümcül olan bir ishal virüsü. Bundan korunmak için; ağız yoluyla yapılan bir aşı
Meriwa Ahsenimveben aile hekimliğindeki ebeye danışın onlar söylüyor devletin karşılamadığı özel aşı canm ortalama 300 tl civarı 2 ve 3 doz şeklinde olanı var ağızdan yapılıyor kanlı ishal dedikleri salgının önüne geçip hastaneye yatıp zor atlatıcagınıza evde hafif atlatmanızı sağlıyor bebekden cocuklara kadar bulaşabilen bişey
ArasMom_34 Meriwa biz calpol falan kullanamıyoruz fitil kullandım binde bir kabız olur dedi genelde ishal olur ama dedi kabız oldu garibim zaten kabızlıkta ateş yapar 37. Den aşağıya inmiyor