DerenGrkemYetiker Evet 2018 yılında dünyada rotavirüsten 5 yaş altı 600.000 çocuk hayatını kaybetti. Türkiye’de ise yaklaşık 3000 yavrumuzu kaybettik. Hala “ebemiz yapırmayın dedi”, “dayımın kızının komşusu yaptırmamış zaten ben de yaptırmicam” hala yaptırmamasına gerekçe arayanlar, yandaş arayanlar... Yazık bir annenin çocuğuna aşı yaptırmamasını tarif edecek kelime cümle bulamıyorum. İşin kötüsü parasını bile sorun eden tipler geziniyor. Madem paran yok elindeki akıllı telefonu sat da bebeğine aşı yaptır...
Meryemdeveci DerenGrkemYetiker katıliyorum rota da fail olmak üzere her aşisini yaptirdim sira menejik aşisinda onuda yaptırıcam bizler yaptirirken yaptırmayanlar beni korkutuyor Allah hiçbir anneye evladının acısını göstermesin
DamlAyaz DerenGrkemYetiker 3.ayda ilkdozunu yaptırdım, keşke yaptırmasaydım bebeğim alerjisi var ve doktor çok bilinçli olmadığı sürece bu türlü hatalara sevk ediyor bizleri. Aşı konusunda kesinlikle tümünün yapılması taraftarıyım hatta yemek su gibi elzem olduğu düşünüyorum ancak alerjisi olan bebeklere yapılmaması gerekenleride doktorların bilgilendrmesi gerek
MuallimeAnne Katılıyorum neye göre bu aşıyı reddediyor insanlar ,bulaşıcı bi virüs bu çocuklar ileride kreşe gidecek tam da virüsün etkisini gösterdiği yaşlar .hiç bir yan etkisi Yok ben yaptırdım .ayrıca Para gelir çocuk gelmez hiç bir şeyden sağlıktan daha önemli değil
DerenGrkemYetiker MomTubamom 210 tl’ydi en son. Ben yaptıralı 3 ay oldu, yakında yaptıran arkadaşlar daha iyi bilir.
Cagribusrahamza MomTubamom bize doktorumuz 3 tozluk rötatek aşısını önerdi 2 doz olduk 3. Dozu olacağız fiyat her doz 155 tl
ambe-1806 Bende yaptırmak istiyorum ama bebeğimde egzama var.deri testi kan testi hepsi yapıldı ama bişey çıkmadı küçük diye.neye alerjisi var bilmiyoruz.alerjisi olanlara yapılmıyor diye biliyorum.yaptırmicaz mi şimdi?
Fsule ambe-1806 inek sutu alerjisi olan bebeklere doktor onermiyor ama siz doktorunuzla detaylica tekrar konusun bu onemli bir asi cunku
Liyaa ambe-1806 cnm benim kızımında yanaklarında egzama var ben astım hastasıyım mevsim alerjimde var doktoru genetik olduğunu söyledi ama aşıya engel bişey demedi sağlık ocağıda egzama olduğunu biliyordu genetik olduğunu söyledim öyle bir durum olsa beni uyarırlardı ben yaptırdım aşılarını rotayıda yaptırdım çok şükür sıkıntı yaşamadık bence doktorunla konuş bu durumu
Ygz ambe-1806 ben bilmeden ilk dozunu yaptırdım cocugum maffoldu ben normal sanarken süt alerjisindne dolayı bu kadar etkilenmiş yavrum. Tek dozla yetindik sadece. İleri düzeyde değilse yapılabilirmiş doktorum demişti ama bizm iştahımız bitip kusması ve mukuslu kakası artınca yaptıramadık cok istediğim halde😞
Emirim DamlAyaz ikinci dozu yaptirmayacakmisiniz bizde ilkinden sonra yan etki oldu 15gun ishal oldu sut alerjisinin tum belirtileri ortaya cikti ama doktor 2.de yatir diyor cok kararsiz kaldim
Sevdaarel DerenGrkemYetiker ben ilkdozunu yaptırdım ikinci dozunu yaptıracaklarmış hastalandıyaotırmadık 6 22 günlük dr 7 aya kadar yaptırabilirsiniz dedi geç kalmayız inşallah
Gokceayy Ygz mukuslu kaka ve kusma rota belirtilerinden idrar testi yaptırdınız mı? Bizde cıktı da şimdi antibiyotik kullanıyor zavallı yavrum
Nily DerenGrkemYetiker kesimlikle bunun sorgulanacak bir tarafı yok. Bütün aşılar yaptırılmalı. İleride pişmanlık duymamak adına.
Yagizmomms Telefonunu sat yaptır kısmı hariç katılıyorum canm. Eczaneler 36 ay taksitle ilaç vermiyor sonuçta ama telefonları 36 ay taksitle alabiliyorsun. Herkesin imkanı olamayabilir. Parası olan çocuk yapsın diye bir kaide yok. Ama evet durumun yoksa muhakkak harç, borç bulunup yaptırılmali. Doktorumuzn önerdiği tüm aşıları bizde yaptırıyoruz.
Ashlee DerenGrkemYetiker katilmiyorum asi oldugu halde hastaligi daha agir geciren hatta alerjisi yuzunden ölen bebeklerde var.Kaldiki bu rotavirus tek bi virusten kaynaklanmiyor tek asiyla tum ishal virusunden korunamiyo bebekler bunuda bi arastirin. Ayrica yaptirip yaptirmamakta kisiye kalmis sorgulamak cok sacma.siz asinizi yaptiriyosaniz yaptirmayanlarin sizi baglamamasi gerek nede olsa asiniz var ya 100 de yuz korunuyosuz ya
rky Ashlee malesef yaptırmayanlar bizi bağlıyor arkadaşım çünkü aşısız cocuklar yüzünden aşı olan cocuklarda risk altına giriyor aşılı oldukları halde komşumun oğlu 6 yaşında roto virüs oldu aşısı olmadıgı için hastanelerde yattı kaç gün cocuk resmen bitti zayıfladı aşı olanlar olmıcak diye birşey yok fakat en az hasarla atlatıyorlar lütfen bu aşı konusunda biraz daha hasas olun ve açıp araştırın prof dr mehmet ceyhan anlatıyor mesela önemini
1mom1baby Ashlee mesela siz aşısızlar ve aşı karşıtları olarak beni o kadar baglamiyorsunuz ki keşke aynı gezegende bile yasamasak siz aşısızlar olarak toplaşıp başka bi gezene gitseniz mutlu mesut yaşasanız belki bi gün bir şey olursa aşının önemini anlamış olursunuz hatta aşıdan medet umarsınız bak ciddiyim biz aşı severler olarak aşısız insan istemiyoruz toparlanıp gidin buralardan bizde çocuklarımız için endiselenmemis oluruz sağlıklı ortamda buyurler parka okula gittiklerinde içimiz rahat olur
-Alimm- rky bu bahsettiğiniz aşı çocuğu sadece bir yıl koruyor , 6 yaşındaki çocuğun rota olmasıyla alakası yok aşının, bilginiz olsun
Deletedmom0102 1mom1baby yalnız Hanfendi benim kızım rota aşısı olduğu halde o virüsü kaptı ve 1 hafta hastanede yattık yazıfladı hiçbirşey yiyemez oldu. Yaptırdığımız halde bulaştı bize Yani başkasındanda değil. Evden hiç çıkmamışken. Şimdi Beni o engin tecrübelerinizle aydınlatırmısınız nasıl oldu aşı yaptığımız halde nasıl kaptık bu virüsü??
Ashlee 1mom1baby ben asi karsiti degilim oyle birsey demedim yapilmasi gerekiyorsa yapilir ama yapmadan oncede bi bakmak gerek arastirmak gerek asi hayat kurtarir adi altinda icinde domuz urunu yada ne olduu belli olmayan yirtdisindan gelen bi ilacin cocuguma enjekte edilmesini istemem. Murat yildiran alerji ve cocuk immunoliji uzmani birazda onu dinleyin etraftaki ebeleri doktorlari dinleyeceginize. Her coxuga ayni asiyi yapmak cok sacma hergun goruyoruz yok cocugumun asidan sonra atesi cikti yok havale gecirdi yok egzamasi oldu gibi gibi.. kan degerlerine baktirip bebeginizin bagisikligi guclu olduguna emin olunmali oncesinde baktirmadan yaptirilirsa cocukta her yan etki gorulur faydali olacaginiza bilmeden zarar vermis oluruz. Bilmem anlatabiliyomuyum her dusunceye acik olmak gerek iki doktor yaptir dedi diye hemen yaptirilmamali asilar kaldiki asi oncesi cocuga alerji testo kan testi yapmak bile istemiyorlar neden cunku asilar zorunlu. Yapmak zorundasin deniliyor hep
btlbtl 1mom1baby asi konusunda sizinle ayni fikirdeyim ama sizin gibi uslup kullanan insanlarda bi bitmedi baska gezegene gidin ne demek kendini nasil bir ustun gorme karsi tarafi nasil bir asagilama ? Dunya sizemi ait ? kim kimi nereden kovuyor ?