Oglumgoktug Oglumgoktug benim de suni sancıyla oldu canım tansiyon ve troidden dolayı birde gebelik zehirlenmesi eklenince doktor doğum başlatma kararı aldı sabah 9 gibi bir çorba yedirdiler 12 de lavman yapıldı cok kolay bir şey 1,5-2 gibi suni verilmeye başlandı booool bolll yürüdüm eğildim kalktım (tuvalete oturur gibi) 5-6 ya kadar hic bir şey hissetmedim. sonrasında biraz sancılanmaya başladım adet sancısı gibi düzenli olarak bir kırgınlık bel agrısı vardı vücudumda bebeğim de normal doğum pozisyonundaydı ama kanalda değildi bu arada. saat dokuz gibi 15-20 dakikada bir gelip gitmeye başladı ama hic zorlamıyordu sanki ağır bir şey kaldırmaya çalışıyormuşum da başaramıyormusum gibi hissediyordum sonra bir nefes alıyordum bitiyordu. saat 11.30 da ebe açıklık muayenesi yaptı ne kadar diye sordum 6-7 cm ama bebek daha cok uzakta dokunamıyorum saçlarına gece 3-4 ü bulur dedi. bir süre sonra ıkınma hissi geldi duramadım ben afedersin tuvalete cıkıcam zannettim nst cihazını söktüm karnımı tuta tuta tıvaşete gidiyordum koridorda ebe ve hemşireler gördü anladı hemen sedye istediler yatırıp alttan muayene ettiler ikınmamı söylediler ve tek nefeste 00.34 de doğdu küçük erkeğim 💐 dünyanın en büyük sancısını bile cekiyor olsan bir dakika sonra rahatlayacağını düşünerek kendini telkin et sancı sıralarında naçizane tavsiyem. bol bol rabbi yessir duası oku Rabbim zorlaştırmasın kolaylaştırsın inşallah. hurma yemeye başlamamı ve emeklememi söylemişti doktor son haftamda. açıklık olmadan doğuma gittim ama iki gün de olsa deneyebilirsin zarar etmez. Ha bu arada inanan var inanmayan var ama ben cok faydalı olduğunu düşünüyorum halam suya meryem ana otunu koymuş ben sancı almaya başladığım zaman ve sürekli okumuş üstüne. saat 10 da bana getirdiler bir yudum aldım sadece doğuma giricem sıkıntı olmasın diye ve sonrasında açılmam çoğaldı ve hızlandı. sancı sırasında ve normal yürüyüşlerde çömelme hareketininde cok faydasını gördüğümü düşünüyorum. benim cok cok kolay doğumum oldu. kimseden etkilenmedim kötü hikayeleri okumadım dinlemedim yapabilirim dedim ve yaptım sende doğumunun kendine özel olmasına izin ver kimseden etkilenme. Cok büyük bir kolaylık normal doğum. İnşallah açıklığın tamamlanır bebeğini tek avazda sağlıcakla kucağına alırsın canım. sevgiler 💐