Kelebegimmmm 16 aylik kizim 82 cm 12 kiloda.sadece uyurken mama aliyor 200 cc bir de gece 12de.gun iicinde emmek isterse emiyor ama birakti gibi bir sey. 3 ogun 2 ara ogun yapiyoruz..bir de 1yas ustu artik ek gida olmaz normal ogunler olur..dilimiz alismis bizim 😊 1.5 2litre su icirmeliymisiz.bizimki anca 1 suluk..
Ve kizlar size tecrubemi aktaryim sutumuz azdi bizim hep mama destekli gittik ama emzirmeyi birakmadik 1 ay teyzem bizdeydi kizima surekli bir syeler verdi ara ara ve kizim 3gundur yemek yemiyor..hic yemek secmez her seyi yerdi demem o ki gun icinde verdikleriniz cok emmeso bunlarin hepsi maalesef ogunlerini kacirmasina neden olur..
Doktorumuz emzirmeye cok onem veren ve mamayi 2.plana atann hatta sevmeyen biri buna ragmen ek gida basladigi andan itibaren emzirmenin bir tık onundedir der..yani 9.aya gelip hala tattiriyorum hocam diyenler var 9.ayda cocuk yemek yemeli der.aktarmak istedim. 💜 evet emzirmek cok muthis faydali ve guzel ama eger yeme bozukluklari olacaksa azaltmalisiniz fikrimce.gun icinde pek emmezdi kizim her seyi yiyor omur boyu yiyecegi seylerin temelini atiyoruz o nedenle daha ogubln odakli bakabilirsiniz.
Bu arada sadeece yediklerimizle 6.aydan beri demir kullanmadik biz ne bir vitamin eksiklii ne baska bir sey …bir sekilde sofraniza birlikte oturtarak sevdirebilirsiniz..tecrubelerimi yazmak istedim cunku bu konuda sıkintı ceken annelere uzuluyorum cok zor bir duurm