Damlakurutoprak BaraninAnnesi ben penelopegurme sayfasından aldım arkadaşlarımdan bu sitelerden alan var genel olarak herkes memnun ama bebeğinizin sevip sevmemesi önemli tabi mesela bebek tarhanası var bi çok bebek çok severken benim bebeğim sevmedi yani deneyerek memnun kaldıklarınızdan almanızı öneririm
Deletedmom0099 BaraninAnnesi patates, tatlı kabak havuç gibi şeyleri birer gün tek tek verdim tadını alabilmesi icin sonra lor yaptım. lor yumurta sarısı (ceyrek) ve pekmez gibi şeylerle kahvaltı yaptırdım ıspanak yemeği vardı evde onu blendırdan çekip bile yedirdim şimdi meyve veriyorum
BaraninAnnesi Deletedmom0099 çok iyi… afiyet olsun kuzuya. Bakalım bizde bu ay başlayacağız ama ne bilim sanki birazda kendimi hazır hissetmiyorum. Ama bi yandan versemde yer gibime geliyor. Bugun tam 5 ay oldu. Bakalım hayırlısı artık ❤️
Eternity Mlsyd3 Tabii yemiyor, bunu blw annesine mi anlatıyorsunuz 🤣 1 yaşına kadar ana öğün tabii anne sütü/formul fakat bütün sebze ve meyvelere 3 gün kuralı gereksiz.
Mlsyd3 Eternity blw annesi olunca ne oluyor tıp mi okudun 😂allahım ya biz ne annesiyiz cahil annemi 😂blw yapmıyoruz sonuçta bilmiyoruz 😂
Eternity BeautifulMother1 Benim kızım blw. ile başladı ve devam ediyor. Sadece alerjen yiyeceklere 3 gün kuralı uyguladım. 9. ayından itibaren ne yersek yiyor. Tabii tuz, şeker ve balsız. Şuan 11 aylık.
Tunamiko OzgeOzkan 3 gün kuralını bir çok anne uygulamıyor zaten olmazsa olmaz birşey değil. Hele ki doktor size söylemediyse endişelenmeyin. Çocuklarını en iyi anneler analiz eder. 4 buçuk aylık çocuğum cilt problemi yok. Arada yediğim şeylerden tattırıyorum gözlemliyorum bir problem yok genetik geçmişte alerji yok. Ben de üç gün kuralını uygulamayacağım açıkçası. Dediğim gibi anneler en iyisini bilir.
Analist Eternity bulundugunuz ülkede ek gıda başlama ayı nedir yani doktorlarin tavsiyesi yine 6.ay mi bunu cok merak ediyorum da
Eternity Analist 6 ay ya da çevresi deniyor, şöyle, 5 buçuk, 6 ya da 6 buçuk ay. Bebeğin hazır olmasına göre değişiyor. Ama en erken 5 buçuk ay
Aselinaannesi OzgeOzkan canım sen bilirsin ama 3 gün kuralına uygula bence böylelikle bebeğinin hangi sebze ve meyveye alerjisi var öğrenmiş olursun. Şimdi sebzeleri karışık verdiğinde neye alerjisi var nerden bileceksin ama 3 gün kuralına uyguladigin zaman daha dikkatli olursun
milasmommy OzgeOzkan alerji geçmişi yoksa gerek yok zaten. Bizim süt alerjimiz var ama sebzelerde bizde 3 gün kuralını pek yapmadık. Tropikal meyveleri 1 yaştan sonraya attık (avokado ananas gibi) aynı şekilde portakal mandalina karpuz bunlarda 1 yaştan sonra verilecek. E zaten bal reçel domates 12ye kadar her bebeğe yasaktır. Balık hemen hemen her bebekte 10. Ayda başlar. Kuzu kıyma tadımları 9 da başlar yani o yüzden illa 3 gün kuralı şart değil