BARTUMOM 3 gün önce normal doğum yaptım doğumum zor geçti oğlum ultrasondaki boy ve kilodan çok fazla geldi 3400 beklerken 4000 gr 56 cm oldu ve doğumda kanala tam inemedi vakumla desteklendi kafası sanki biraz uzun gibi acaba başına gelen varmı geçermi bu şekil bozukluğu hangi pozisyonda yatırmaliyim
Mom14 BARTUMOM vakumlandıgında malsef öyle oluyor bizim ablanın cocugıda öyleydi büyüdükce düzeldi neresi daha uzun sa o yöne yatır
Demetbulut BARTUMOM benim kızımda 9 sene once vakumla dogdu suyumu cok erken patlattilaricerde susuz kalinca hareket edemedi vakumla alindi bide 3 kere vakumla kanala yerlestirildi cok sukur bi sikinti olmadi bilemiycem ama kemikleri daha yumusak oldugu icin duzelir diye dusunuyorum kontrole gidince doktorunuza danisin iciniz rahatlasin
Deletedmom5151 BARTUMOM bende vakumla doğum yaptım oğlumun kafası sivriydi bı tarafı ve hatta kafası yara olmuştu kahuk bağladı falan zamanla düzeliyor öyle kalmıyor ama illaki biraz şekil bozukluğu oluyor banyo yaptirirken belli oluyor benimki sadece öyle çok fazla değil hafif yamuk bende doğumum çok zor olmuştu
Eternity BARTUMOM Benim kızımı da vakum ile çektiler, 1. haftasından itibaren düzelmeye başladı. Ilk saat; hafta; ay; Yuvarlak şuan kafası.
BARTUMOM Demetbulut yarın gidicez kısmetse eşim ilk doğduğunda daha fazlaydı diyor ben biraz doğumdan sonra kötü oldum 2 3 gün bayılmalarım oldu kafasındada şapka vardı hiç dikkat etmedim bugün ilk defa oğlumla ilgilenebildim bana o kadar fazla gelmedi sanki ama eşim var diyor
BARTUMOM Deletedmom5151 aslında çok güzel açılmam olmuştu ama sancılarım uzun sürdü 5 saat O sırada çok halsiz düştüm baştan güzel ıkınıyordum bebek tam kanala inince bayılır gibi oldum düzgün ıkınamadım bebek strese girmeye başladı mecbur vakum kullandılar bide plesantam rahim duvarima yapışmış oda bebeğin inmesini engellemiş kiloluda olunca hepsi biraraya geldi çok zor geçti oğlum kurtulduya benim için çok önemli değil kafasının yapısı ama eşim gidip gelip bakıyor kafasına düzelirmi diye içim tuhaf oldu kendimi suçluyorum
Deletedmom_29 BARTUMOM bilgi verilmedi mi hastanede kafasındaki izle ilgili? Geçici bir iz o merak etmeyin
Eternity BARTUMOM Yavrum merak etme, Allah, bebeğin annenin rahminden geçerken kemiklerinin kırılmaması için baş kemiklerini birbirine geçecek şekilde, yumuşak kıkırdak gibi yaratmış. Eski haline çabuk dönüyor merak etme💖
Deletedmom5151 BARTUMOM hiç kendini suçlama güzel anne bak benim oğlum bu yüzden kuvezde kaldı kanalda çok bekledi ben perişan haldeydim gözlerimin beyazı kaybolmuştu kan canagina dönmüştü yüzumdeki kılcal damarlar zarar görmüş yüzüm benek benekti inan geçecek çocuğum 10 gün kuvezde kaldı solunum sıkıntısından yanınızda bak ben emziremedim mama kullandık ağır şeyler yaşadık 12 saat sonra doğurdum düşün bende suni ile çatı darmis benimde doğumdan sonra öğrendim hepsi geçecek kafası da zamanla düzeliyor şimdi benim minnosum 2 yaşında ve gayet sağlıklı düşünme bunları bol bol sev kokla annesi rabbim size bağışlasın❤️
BARTUMOM Deletedmom5151 benimde senin gibi oldu canım ıkınmaktan kılcal damarlarım patlamış Yüzüm hala kıpkırmızı kan oturuk ona kavuştumya ne çektiğim ağrılar gözümde ne başka şey yeterki o iyi olsun Allahtan kuvezlik bir durum olmadı tek tesellim bu
MasalsMommy BARTUMOM Hangi pozisyonda yatırmalısın bilmiyorum ama vakumlu doğumlarda böyle oluyor ya. Dr. Furkan Kayabaşoğlunu takip ediyorum o zamanla düzeleceğini söylemişti
BARTUMOM Deletedmom_29 geçer demişler orda ben kendim iyi değildim sürekli bayıldım hastanede doktoru falan hiç birşey hatırlamıyorum odaya geldiğini falan yarın kontrolümüz var çocuk doktoruna sorucam onada yapmam gereken birşey varmı diye
xrtalafx BARTUMOM Zamanla düzeliyo canım olmadı kafa yastığı al kullan kontrolune gittiğindede doktoruna danışırsın sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin rabbim 🤲
Beril_eslem BARTUMOM benim eşimde doğduğunda kafası öyleymiş doğumda zorlanmış banyo yaptırırken devamlı masaj yapmışlar kafasına şampuanla,herhangi bir zararı varmı bilmiyorum ama istersen doktoruna sorarak bunu yapabilirsin,allah size bağışlasın ❤️
bgmarik BARTUMOM öncelikle geçmiş olsun.Annem beni vakumla doğurmuş hep anlatır çok zordu diye 4600 gr mışım. Babannem her gün zeytinyağı ile hem vücuduma hem kafama masaj yapmış.Böyle iki avucunun içine alıp bastırmadan yavaş yavaş sever gibi.Sonra şapka takmış.Annem diyor ki o topladı kafanı.Küçüklük fotoğraflarımda kafam çok güzel hala beğenirim şekilsiz değil.Aynı yöne yatmamasına dikkat edin düzelir🌸