annesininprensesi1 Emziriyorum ve gaz yapar diye hiçbirşey yiyemiyorum ..varmı önerdiğiniz yemekler ..Siz neler yapıp yiyorsunuz ,Yardımcı olurmusunuz?
Deletedmom87 annesininprensesi1 bence her şeyden yemelisin. kaçındıkça bitmiyor gaz problemi. örneğin karnabaharı sıcak suda bekletip öyle pişiriyordum, gazını alıyordu. sonrasında rezene çayı demliyordum.
yasegazi annesininprensesi1 salataya limon bile sıkmıyordum gaz yapacak diye malesef dikkat etmekten başka çare yok. Gaz yapan yiyecekler belli zaten onun dışında ev yapımı bile olsa komposto, yoğurt yemiyordum süt ve süt ürünlerini az miktarda ve laktozsuz olanlarından tüketiyordum ama ilk 3 ay dikkat ettim tabi bebişe gaz şurubu kullanıyorduk bunların yanında
Aselhafsa61 annesininprensesi1 bende yiyemiyorum malesef 3 ay 15 gunluk oldu hala bisey yesem gaz yapan çocuk akşamında cok agluyor mLesef ne yapacağımı şaşırıyorum artik
nursocum annesininprensesi1 herşeyi ye canım elbet yiyeceksin ve yediğin zaman yine gaz yapıcak en azından vitamin alırsın sende güçlü olmalısın. ayrıca isterse bir kadın çıplak ayakla tüm gün dolaştın dağlarda bayırlarda , kuru fasülye yesin bebeğe %15 oranında geçiyor. Bir bebeğin gazı varsa vardır yoksa yoktur. Ha bide kendimden biliyorum 1 gün aç kaldım oğlum çok kötüydü yine gazı vardı
annesininprensesi1 Deletedmom87 bende rezene içiyorum hergün bir kupa demliyorum kendime ama korkudan hiçbirşey yiyemiyorum aç kalıyorum resmen geçiştiriyorum birşeylerle
Deletedmom87 annesininprensesi1 yanlış yapıyorsun. sen iyi beslenmelisin ki bebeğin de senden beslensin. korkma.
nurayyuce_29 annesininprensesi1 bende de aynı dert var burda bekliyim 32 günlük oğlum var 2 hafta önce bi gaz problemi yaşadık çok gazlıymış ama her emzirme sonra kesinlikle gaını çıkarmaya çalışıyoruz ama yediklerimden dolayı daha gazlanıuomuş ki yemeklerine kimyonu bol bol atıyorum ve kimyon tohumu demleyip günde iki bardakta ayrıyetten içtiğim halde
annesininprensesi1 Deletedmom87 Ama gaz problemini napıcam çok gazlı kızım zaten birde bnm yediklermden dolayı gazlanırsa hiç başedemeyiz
annesininprensesi1 nurayyuce_29 benm kızımında 48 günlük ve doktor karnı çok şiş gazılı bir bebek dedi ..!! bende rezene içiyorum kimyon kullanıyorm yediklerime ona rağmen çok var uykusundan sancıyla ağlayıp uyanıyo ..
GmzeMnl Bence de yemelisin tek tek dene. Mesela bi gün kuru fasulye dene. Üstüne bol kimyon at. Bir iki gün bekle. Bak bakalım gaz yapıyor mu. Sonra karnabahar dene. Hepsini deneyerek bul. Ben öyle yapıyorum.
Deletedmom87 annesininprensesi1 aksine. bağırsak ne kadar erken alışırsa o kadar iyi. hiçbir şey yemeyerek çözemezsiniz. kimyon da ekleyebilirsiniz. ayrıca sizin bağırsak floranız güçlüyse bebeğinizinki de güçlüdür.
yasegazi annesininprensesi1 birkaç ay idare ediceksin sonra Allah ne verdiyse ye hiç bişy olmuyor🤗 3-4 ay sabır
annesininprensesi1 nursocum haklısınız hiç böyle düşünmemiştim buda doğru gazlı bebek gazlı doğru ama daha kötüsü olur diye tüm korkum
bir_pasa_annesi annesininprensesi1 ben herşeyi yiyorum cnm su gaz yapar bu yapar demiyorum Allaha şükür sıkıntımız olmadı bizzat doktorum dedi hepsinden ye vitamin var herşeyde dddi
Ogulanasi Deletedmom87 rezeneyi doktorlar kesinlikle kullanmayın diyorlar hatta anneler bile içmemeliymiş. Sadece rezene değil hiçbir bitkiyi bebeklere vermek için önermiyorlar. Bence anne sütü dışında hiçbir şey verilmemeli.
Deletedmom87 Ogulanasi çok ilginç değil mi, bebeğe hiçbir şey vermeyin diyen doktorlar basıyorlar yetişkinlerle denk dozda aşıları. (amacım aşı karşıtlığı değil; doğal olan ile kimyasalı karşılaştırmak) gaz ilaçları çok sağlıksız. elbette tercih sizin.
annesininprensesi1 Ogulanasi doktorlara kalsa yıgınla para dökelim onların verdikleri ilaçları kullanalım …ona bakılırsa ilaçlar damlalarda zararlı ama kullanıyorz ..annelermz eskiden nasıl yapıyordu nasıl büyüdük önceden gaz diye bişy yok herşeyi yiyorlardı çünkü yök seçme ne imkan ne para vardı ..biz yeni jenerasyon malesef 😕😕😕