Ftm1804 sağlık postlarına yazmayacaktım ama o endişeyi ve korkuyu, aylarca ağlayarak dua ettiğim günleri hala unutamadığım için yazmak istedim.
öncelikle bir kardiyoloji doktoruna gitmeniz gerekiyor. Mümkünse tıp fakültesine götürün. Orada deliğin kaç mm olduğu ve tam olarak nerede olduğunu size söyleyecekler. Her bebek kalbinde delikle doğar, çoğu üç gün içinde kapanırmış. Bazı bebeklerin ki kapanmıyormuş. Benim kızımda da iki odacık ortasında 3.4 mmlik bir delik vardı. İlk götürdüğümde 1,5 aylık falandı. 6 aylıkken tekrar getir dediler götürdüm ama kapanmamıştı. 1 yaşında götürdüm kapanmamıştı. Sonra bir kez daha götürdüm yine kapanmamıştı. 18. Ayda çağırdı doktor yine. O zaman çok şükür kapanmıştı. Bu süreçte doktorlarında sizinde yapacağınız bir şey olmuyor malesef. 2-3 yaşına kadar kendi kendine kapanması bekleniyor. Çoğu da kapanıyormuş. Ne adaklar adadım ne dualar ettim o kapandı kelimesini duymak için. Yine bile 3 yaşında son kez kontrole getir dedi doktor. Kahretmeyin böyle kendinizi. İnşallah en kısa sürede kapanır🤲🏻