GoGirl Merhaba kizlar oglum 10 aylik yurudu simdi 1 yasinda bacaklari ayrik yurumesi dikkatimi cekiyordu biraz disa dogru geliyodu ortopediye goturdum rontgen cekti kemikleri sivrilesmis dedi rasitizm yatkinlik dedi dogdugundan beri d vitamini veriyorum duzenli yeni tahlil yapilmisti 20 cikti d vitamini orta duzey. 6 ay daha kullanin sonra bakalim dedi.bazi kişilerde emilimi olmuyormus kullansak bile.sorum boyle bir seyle karsilasip duzelen var mi acaba.doktor su an endise edicek bir sey yok dedi ama yine de annelik yasamis olanlardan bilgi almak isterim
sedaykn GoGirl D vitaminini ne zaman veriyorsunuz bu önemli. Yemeklerle beraber veya hemen sonra vermek gerekiyor.
Hohomoromu GoGirl bizimkide öyleydi yazım sürekli güneşin altindaydik balık yağ kullandık yazın denize gidip bacakalrini kuma gömdük tavsiye ederim doktor önermişti ablann cocugnnda öyleydi yigenimn doktor bacakalrini deniz kumuna gömün demişti cunki kum.gunesteki d vitamini alıyor kumda.kaliyor güneşli havalarda güneşe cikarn camın kırdığı güneş işe yaramıyor evinizin içindeki güneş cam varsa arada güneş görmüş olmuyor kısaca kış aylarnda zor ama havalar isinnca bol bol güneş gorsun
GoGirl mariecurie20 doktora goturmusler mi acaba yani boyle bir kemiklerde sivrilik vs olmus mu acaba bilginiz var mi
mihrosum Canım merhaba. Benım kızımın ayakları da dısa bakıyor. Yanı onde duz durması gereken ayaklar saga sola bakıyor. Kızım 13 aylık. Dra gidecektik dedım bari tam yurusun oyle gotureyım.sızde de mı bu sekil acaba
Eceberk Bence erken yürüdüğü için kemikleri ince yapıda olduğu için olabilir d vitaminini ihmal etmeyin bence benim kızımda öyleydi ilk yürüdüğü zamanlar devam ettim kullanmaya düzeldi
GoGirl Eceberk evet zaten devam edicektik d vitaminine ama kemiklerde sivrilik ciktigi icin endise ettim bnde 2 ay denge sagliyodur dedim ama
Eylul06 Bende varmış bol bol güneşle geçmiş sapa saglamım annem cok üzülmüş bana anlatırken aglar kıyamam yazın sadece beziyle ipli zıbınla güneşde kalsın kafayada sapka ben böyle iyileşmişim
GoGirl sedaykn dikkat edicem tesekkurler genelde oyle veriyodum mama sandalyesindeyken hazir ama oyle vermedigimde oldu
Eylul06 GoGirl hiç canını sıkma düzelecek birsey yarın büyünce ona anlatıp belki seninde gözün dolacak ☺️☺️
Bal_annesi ya benim bebeğimin de bacakları ayrık yürüyor, d vitaminini de nerdeyse hiç almadı, bu yüzden olabilir mi acaba? iki üç gün önce eşimle götürelim dedik ama pandemi var diye hastaneye gitmek istemiyordum şimdi içime iyice kurt düştü :(
GoGirl Bal_annesi hic bilemiyorum inaninki ben hep verdim ama verdigim halde orta duzey cikti en ust seviyeye gelmesi gerekiyor dedi bu durumdayken . Cocuk doktorumuzada sordum o daha kucuk dedi her ay da goturuyorum normalde.ama ben yine de hissettim ayrik yani 2 ay oldu yürüyor buyuk oglumda oyle ayrik baslamisti ama kisa surede normal yurumustu goturmekte fayda var
Bal_annesi GoGirl bizimde 11 aylık yürüdü şimdi 14 aylık kayınvalidemler falan hep daha yürümeyi öğrenemedi o yüzden dediler rahatlıyordum öyle diyince ama çok net ayrık yürüyor en kısa zamanda götüreceğim bende
GoGirl Bal_annesi biz de 2 ay oyle düşündük.evde yururken video cekin doktor bana iyi yapmissiniz dedi cunku dogal ortamda yuruyus gormek ii oluyor.normalde muayenede doktorda bir sey yok gbi dedi rontgende kemiklerde sivrilik cikti cunku oyle bariz bi parantez bacak yok aslinda ayriklik var biraz sanki disa dogru gibi diz kapaklari ama inceleyince anlasiliyor yurumesini.biz de pimpirikliyiz yoksa su asamada yeni yurumeden gibi duruyor dusunuluyor