Zekiye86 Blw yöntemini uygulayan var mı acaba? Nasıldır, ne tür zorluklar yaşadınız, deneyimlerinizi paylaşıp bizide aydınlatabilir misiniz?
Vinividiviciii Zekiye86 Ben hem blw hem geleneksel olarak başladım.Çorbaları kendim içirdim geri kalanı kızım yedi.En zoru etrafın fazla kirlenmesi en iyi yoluysa kızımın pütürlü gıda yerken sorun yaşamaması Ek gıdaya başladığımızdan beri herşeyi yiyebiliyor 😄
Kusannesi Zekiye86 6. Ayımızdan itibaren o şekilde devam ediyoruz iyiki oyle baslamısım o yemek yerken bende yiyebiliyorum masada beraber oturuyoruz çok keyifli gidiyor boğulma tehlikesi allaha sukur hic yasamadık en fazla öğürüp atmışlığı olmuştur
Mom9 Zekiye86 tadımları geleneksel yaptım. Öğünlere geçince kendi yedi çorbasını alıştırma bardağına koyardım katı şeyleri kendi yerdi. İlk 9ay parmak boyutunda orta haşlanmış şekilde verdim. Sonra parçaları kğçülttüm. İlk verdiğimde köfteyi baya bi. Öğürdü zor tuttum kendimi aha boğuluyor çocuk diye aslında öğürme bi refleks bebeklerde. Sakin karşısında bekleyerek izledim. Her yediğinde aferin diyip cesaretlendirdim. Şuanda 16aylık herşeyi kendisi yiyebiliyor. Yere atma oynama huyu yok. Çatal kullanabiliyor ama kaşıktan henüz hoşlanmıyo :)
balyanak52 Zekiye86 canım bizde o şekil besleniyoruz ilklerde boğulcakmış gibi korluyodum ama fazla sert yada boğazına yapışacak şeyler vermezsen hiç bi sıkıntı olmaz biz çok şükür boğulma tehlikesi yaşamadık kendi öğürerek atıyo zaten ama şimdi her yer kirleniyor oda canı sağolsun daha iştahlı olduklarını duydum kendi yiyen bebeğin sıvı şeyleri ben yediriyorum geri kalan herşeyi o yiyo biz yedi aylıkken başladık şimdi 14 aylığız kirletme dışında hiç bi sorunumuz yok şükür ben hiç püre haline getirmedim çatalla ezmedim hep kendi yedi meyveleri ama meyve süzgecinde yedi ilk alışana kadar daha sonrada kendi yemeye başladı baya uzun oldu kusura bakma maydonoza çok dikkat et o boğazına yapışır allah korusun
Zekiye86 Vinividiviciii İlk zamanlar için zorlandınız mı peki, tedirgin oldunuz mu boğazına takılır mı diye? Bide her gün ne yedireceğinize nasıl karar veriyorsunuz, acemi bir anneyim de.
Vinividiviciii Zekiye86 Tabi o tedirginlik muhakkak oluyor sürekli YouTube’dan ilkyardım videolarını izledim ilkyardım bilmek biraz daha güven veriyor insana .Zaten bebeklerin öğürme refleksi kuvvetli oluyor küçükken boğaInda kalmadı hiç.İlk ay zaten tadımla geçti sonrasndada internetten tarif buluyordum ☺️
Beyzan Zekiye86 bu konuda çok fazla sayfa yemek tarif kitapları var blw bebeği sayfasi var Instagramda. Ben yemek kitabı aldım ama sonra elim alisti mantığı anlayınca kolay oldu bir de ben kendi yemeklerimizi tuzsuz pişirip oğluma da tattirdim az salçalı yaptım çok çabuk bizim yemeklerden yemeye başladı. Zaten o kadar da karmaşık bir durum yok belli gıdalar var alerji riski yüksek olanlar bal gibi mesela onlar için biraz bekliyorsunuz. Tuz kesinlikle vermiyorsunuz gerisi tum zeytinyağli sebze yemeklerini vs yiyebiliyor
Zekiye86 Mom9 teşekkürler. Ben normalde sakin biriyim inşallah sorunsuz halledebiliriz bide sadece boğulur mu diye korkum var bide neyi nasıl hazırlayacağım hiç bilgim yok 🙈
Kusannesi Zekiye86 çorba nadir içiriyorum kendi kaşıkla içmek istiyor çok batırıyor etrafı diye kendim içiriyorum ama ilk başlarda çorba vermesen daha iyi kafasının karışmaması için. Biz artık 1 yaşındayız o yüzden sulu yemekte yiyor. Çorba olarak vereceğin seyleri köfte mucver tarzında verebilirsin eline
Mom9 Zekiye86 blw türkiye diye google yazın orda detaylı anlatım yapan sayfa var. İnstagramda da blw etiketiyle bir sürü bilgiye ulaşabilsiniz. En önemli şey Allah korusun boğulmalarda ilk yardımı mutlaka youtubedan izleyin 🙏
Zekiye86 balyanak52 ortalığı batırmasını dert etmiyorum aslında, sadece kendi yesin ve sorunsuz olsun istiyorum umarım bende yapabilirim bide tarifleri nereden alıyorsunuz
Alinadefne Zekiye86 ılk yogurt sebze püre corba dıye devam ettı arada yardım ettım corbaya pislık cabası tabıkı😂 ama şimdi cok gusel yıyor canım. Bogulmaz merak etme bebekler işini bılır kızım oglum hersey verdım tabıkı verılmıycek seyler hariç. Ogurdulerde ama hiç oyle bogulma yasamadım emın ol ogurup cıkarıyolar stres yapma elbette ogrenecek annesı
Ecrin1896 Zekiye86 cok dökmesi haricinde hiç bir sorun yok 8 aydan beri blw yapıyoruz, suan 18 ay 9 günlük catal ve kasık kullanımı güzel bunu kendi yemesine borçluyuz.. 🥰
balyanak52 Zekiye86 😊 canım hiç bi yerden almadım tarif sebzeleri haşla önüne koy patates havuç brokoli sebzeli krepler makarna frlan mısır tabak yapıyodum ona sebzesi et tavuk ne oluyosa salaçalı baharatlı yada tuzlu şeyler yapmıyodum kahvaltıda aynı şekilde 9 aylık gibiykende et tavuk balık onlarla devam ettik şimdide biz ne yiyosak bizimle sofraya oturuyo istediğini gösteriyo tabağına koyuyorum yiyo doyuncada kalkıyo
Helenyaz Zekiye86 arada heves ediyorum sabahları yumurta sarısı lor peynirini bebe bisküvisini tabağa koyup önüne veriyorum ama mıncık mıncık yapıyor ay o yumurtalar yüzünde gözünde 😄 içim içimi yiyor ama deniyorum bakalım, onun dışında kendim yediriyorum
Zekiye86 Helenyaz mıncıklıya mıncıklıya yiyecekler galiba, bizede sabırlı olup temizlemek düşecek gibi. Bakalım beni neler beleyecek
Beyzan Zekiye86 hep aynı manzara canlanıyor insanın gözünde ama halbuki çok erken aylardan itibaren kullandıkları çatal kaşıklar var. Ayrıca esirgemeyince ellemesine izin verince daha çok yiyor bence çocuk. Özellikle aşırı iştahsız çocuklara blw öneriliyor. Çünkü çocuk iştahsızsa istemiyor annenin zorla ağzına teptiği kaşığı ama mıncıklarken kaşıklarken daha çok yiyor
Beyzan Zekiye86 ahhh blw gönlümün efendisi sayfalarca yazabilirim bununla ilgili. Ama özet geçeyim😂 biz -. Ayda ek gıdaya başladık yoğurt tadımı ile sonra meyveler filan derken 8 aylık oldum eline haşlanmış ama hafif diri kalmış sebzeler vermeye başladım Allah’ım hu nasıl bir aşk nasıl bir mücadele anlatamam her şeyi ağzına sokma çabası çok komikti 😂 Sonra çorbalara geçtik 360 derece dönen kaşık var onunla sıvıları da kendi içmeye başladı kabul çok kirleniyor ortalık saç baş her öğün sonrası banyoya gittik resmen ama sonuc muhteşem oğlum şu an 2 yaşına girecek çatal kaşık kullanarak kendi yemeğini kendi yiyor müdahaleye gerek kalmadan bana da karşısına oturup kendi yemeğimi yemek kalıyor. Riskleri zorlukları yok mu var ama gönüllü olmak lazım neden istediğinizi bilmeniz lazım Moda olsun diye başlayıp sonra kaşıkla bebeğin ağzına yemek tepen çok anne var. Blw nin de türleri var ben tam blw yaptım. Ama siz yarı blw yapip bebeğiniz katı seyleri yerken çorbasını icirebilirsiniz. Dediğim gibi çok detaylı bir konu ama son tavsiyem çevrenize kulağınızı kapatmanız benim kendi eşim bile asla desteklemedi sürekli ağzına yemek tıkmaya çalıştı yemekten sonra etrafı temizlerken kendine eziyet ediyorsun dedi . Annem kayınvalidem böyle yemek yenmez ziyan ediyir her şeyi eli ile mi yiyecek mağara insanı Gibi dedilr 😂 Ama şimdi herkes bana helal olsun diyor aile sofralarında oğlumdan büyük çocuklar annelerinin elinden yerken benimki iştahla yiyor yemeğini.
Zekiye86 Beyzan hemen başlayasım geldi. Tebrikler size etrafı dinlemeyip devam etmişsiniz. Aynı şeyler banada söylenecek gibi, ama bende sizin gibi devam etmeyi düşünüyorum. Neyi nasıl vereceğimi bilmiyorum.
MotherQueen Beyzan ayy en en en baştan detaylı anlatabilirmisiniz 💜 daha bebeğim 5 aylık sayılır ama öğrenmek istiyorum çünkü bi oğlum var 5 yaşında o yemek yiyene kadar sıtkım sıyrılıyor elinden alıp kendim koyuyorum ağzına bu yaşında. İkinciye öyle olmak istemiyorum bilginize ve tecrübelerinize talibim. Mesela birşeyleri ağzına götüremiyor şuan tadımları nasıl yaptırabiliriz 6 ay olmasını bekleyeceğim tabiki ama bebeğim alerjik 3 gün kuralı ile ilerleyeceğim ve buda epey zaman alacak o yüzden birazcık erken başlayabilirim belkide başlamam bilmiyorum ama çok öğrenmek istiyorum çocuğunuzada maşallah 🧿 imrendim.