Metindamla 2 aylık bebeğim emzik almadı ben de hiç üstüne düşmedim emzik vermeyi de zAten İstemiyordum ısrarcı olmadım ama son iki üç gündür elini parmağını emmeye başladı ve ben çok üzülüyorum kendimi suçlu hissediyorum acaba emzik verseydim elini parmağını emmez miydi diyorum. Emzik alıp yine de el parmak emen çocuğu olan var Mı aranızda :(
ysmmnk Metindamla 52 günlük bebeğim hem emzik alıyor çok istemeyerek de olsa hem de parmağını emmeye çalışıyor ayrıca 2 aylık bebek gelişiminde elini ağzını götürerek tanımaya çalışırmış bu kadar dert etmeyin bence. Etrafımda o kadar çok bebek vardı ki elini ya da parmağını emen hiçbirinde de sağlıksal sorun olmadı.
Minnaktivtivimmmm Metindamla kendini hiç suçlu hissetme canım bnm bizler herşeyin en iyisi olması ıcin çabalarız bazen eksik konusunda da fikir ayrılığı çok vardı ama benim annem ben vermiycem dememe rağmen beni dinlemeyip eksiğe alstrdi eksiğe rağmen vorc vorc elini parmağını emer bu emzik kaynaklı değil 1 yaşına kadar parmak emmeleri olucak 1 yaşından sonra olursa onu dikkate baz alırsın canım bnm
Sibela ysmmnk kendini hiç suçlama onlar motor gelişimler her bebek aynı süreçleri izliyor emzik alsa da parmağını emecek benimki ayak parmağına geçti:) aksine sevin bebeğin sağlıklı ilerliyor
Mintos Valla ben doğduğu hafta verdim alıyordu sonra almamaya başladı 3-4 emzik değiştirdim 52 günlük hiç almıyo öğürerek atıyo ama ona eli meme hissi verdiği için ara sıra emmeye çalışıyo eldivenini hiç çıkarmıyorum istedikçe emziriyorum🤷🏻♀️
Arven10 Metindamla 2 aylıkken parmak emmesi normal hatta hiç müdahale etmeyin kendini sakinleştirmeyi öğreniyor ilkim öz ün kitabında okumuştum ben de 1 yaşına kadar parmak emmesi normal hatta müdahale edilirse o dönem eksik kalır diyordu
[silindi] Metindamla benim oğlum emzik emdiği halde elleri sürekli ağzında. Ne yakalarsa ağzına götürüyor. Emzikle hiç alakası yok yani rahat ol😉
Mintos Lokma iyi diyorsunuz hoş diyorsunuz ama kestiğim halde tırnakları çok keskin oluyo ve gözünü çizdi daha önce kulağının içini yırttı her seferinde kanatıyor arada yanındayken açıyorum oynamasına izin veriyorum zaten 😌
Birgaripanne Metindamla canım suçlu hissedecek birşey yok. Zaten emzik vermek tartışmalı bir konu. Oral dönemde olduğu için herşeyi ağzıyla tanımaya çalışacak. Siz emzik verseniz de eline aldığı herşeyi ağzına götürecek. Bu doğanın kanunu.
Minnaktivtivimmmm Yagizmomms biz artık yumruklardan ayaklara terfi ettik ayak parmaklarını vorc vorc emiyo o halleri çok dadlu degilmi yaaahaaaaa😂😂😂🤭
Keziban Metindamla canım ben de hiç Vermedim elini agzina goturuyo ama geçici süreç kesfediyo normal yani sıkma canını boş yere 🤗
thelake Metindamla Benimki emzik emiyor emziğin kenarindanda parmağını emiyo hemde öyle böyle değil 🤦♀️
Berat0409 benim oglumda 2 aylık emzık emıyor emzık agzıbda yokken eldıvenle elını emıyor hiç kendını suçlu hıssetme her sekılde emiyolar 😊