Volmine inşallah bitirirsiniz. Açıköğretim sanırım . Aslında bizim dalimiz daha çok saha ile eğitim alınabilecek biryer . Teori çok yukarda kalıyor . Ben iki yıl staj gördüm anaokulu ram özel eğitim hastane . Ve onlar olmasa hiç bir şey öğrenemezdum bizim fakülte bu konuda eksikti bir de üstüne . Keşke fakülte okuyabilseydiniz. Tabi şartlar nedir bilemem. Bu durum çok farklı şeylere işaret olabilir. Aslında o dedikleriniz yaşına uygun gelişim evlereleri ileride değil geri de değil . Tam olarak yaşıtları gibi gelişimi. Ama ismiyle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Anne baba tavırları ve çocuğun buna karşı tepkisiz kalması olabilir. Anne baba çok kuralcı veya çok serbest olduğu için olabilir. Çocuk bu yaşlarda özgürlüğünü eline almaya başlar ve çok fazla emirli cümlelerin kullanılması durumunda iletişimi engelleme yoluna gidebilir. Bu konuda hastanelerdeki çocuk gelişimcilerle ayrıntılı konuşmanız lazım . Çocuğu görmeleri lazım hem anne hem baba ile konuşulmalı. Çünkü gelişimsel gerilik yoksa bu davranış bozukluğudur ve temelinde yatan sebep çocuk değil sizsinizdir.