Mariposa Bir arkadaşımla konuştum; kızım 23 aylık , emziriyorum , memeyi bırakamadık hala canı sıkılınca arada emmek istiyor dedim. artık bırakman lazım haram dedi . 😳 gerçekten haram midir? Bilgisi olan Var mi?
seymaaras Mariposa Nasıl yani🙄İlk defa duyuyorum böyle bir şey. Bir kadının yavrusunu emzirmesi nasıl haram olur ya? Eskiler 3-4 yaşına kadar emziriyorlarmış. Herkes cehennemlik desene🙄
Canimbebegim Mariposa kız yok ben de ilk defa duyuyorum oyle olsa herkes bilirdi sadece artık besleme ez yanı
Mariposa Azsekerlikahve bende araştırdım biraz doktorlar max 2,5 -3 yasa kadar devam edebilir diyorlar geneli.
zlmkcl Azsekerlikahve Hayır. En az iki yıl emzirmek lazım, sütünüz varsa. Yanlış yönlendirmeyin insanları. Dr. Osman Gönülal, Youtube’ta “Yaşamın 4. ayı” videosunda bahsediyor mesela.
Mariposa tubasd teşekkür ederim 🌸 bakalım nasıl birakicAz umarım bir kaç ay fazladan emdiginde haram olmuş olmaz gerçekten
Meriwa Mariposa bebekleri 2 yaşına kadar emzirebilirisniz sonrasında emzirirseniz bebekde kan değerlerinde farklılık yaratıyor arkadaşım 2, 5 a kadar emzirdi geçmiş gün hatırlamıyorum doktoru kızdı 2 yaşına kadar derhal bıraktır dedi ben haram helal kısmından ziyade sağlıpa bakıyorum insanlar kızlar erkekler şu kadar emer bu kadar emer demeye kafa bulandırmayı ne seviyorlar arkadaş
Mariposa Meriwa evet tıbbi açıdan problem olabiliyor ama o da bir ihtimal zaten kesin değil… dini açıdan haramdır deyince ben şaşırdım
Mariposa 1234___ bilemiyorum ki, aaa hemen bıraktır 2 yaşından sonra haram dedi…. bende fazla konuyu uzatmadan kapattım
Melismuhammed2331 Mariposa bende birinden duymuştum erkek çocuğunu kendi bırakana kaadar kız cocugunuda 2 yasa kadar emzirmelisin diye pek anlam veremedigim bir konu aslı astarı varmi bilmiyorum
Mariposa Melismuhammed2331 tıbbi açıdan kan değerlerinde vb.. sorun olabiliyor sanırım fakat öbür türlü ahkâmini bende bilmiyorum
Nevnev Melismuhammed2331 ya benim kv 13,14 aylıkken teklif etti biraktir kız nefsine düşkün olurmuş diye ne alakaysa kuranı kerim de emzirmek isteyen için 2 yıldır yazıyor. İnsanlar kafalarına göre uyduruyorlar iste
Cascas19 Melismuhammed2331 çünkü dinen maalesef her şeyin en iyisi erkeklere özel. Kız doğarsa 1 akika oğlan doğarsa 2 akika mesela. Ya da dini nikahta kadınsa 2 şahit erkekse 1 şahit. Yani 2 kadını toplasan anca 1 adam ediyor…
Yagmurmerya Melismuhammed2331 bende duydum kayınvalidem söyler. Hatta 2yasına kadar değil saha az emzirilmesi gerekmiş. Nefissiz olurmus kız cocukları ama ben buna inanmıyorum. Bende kız erkek ayrımı yoktur. Allah katında da yoktur bana göre. Çünkü her şeyi veren Allah. O her şeyi daha iyi bilir.
fatimaozel Bu bilgi doğru değildir. İki yaşından sonra emzirme mecburiyeti olmaz denebilir ama yasak denemez. Doktorun tavsiyesine göre hareket edilmelidir. nurettin yıldız
Mariposa fatimaozel teşekkür ederim canım, yani herkes kafasına göre haram/helal fetvası verebiliyor. Bende bilgisiz olsam demekki hee tamam haramdır deyip çocuğu kendimden uzaklastiricam
NilsMomm Mariposa ya Allah aşkına ne haramı yuh ya.Millet her şeyi dine yormaya ne meraklı.bir de bu mu çıktı? Bir annenin yavrusunu emzirmesinin neresi haram? Allah ki o memelere süt vermiş ki yavrusunu doyursun diye.
Mariposa NilsMomm ya dimi çok saçma… niye haram olsun ki helalinden Allah rızkını veriyor çocuğa neticede
seymaaras Betullg Ozan Güven’in bir röportajı var eski. Kameramanlara saldırıp" bunlar nasıl salak salak sorular yaaa" diyor. Ona benzemiş🤣🤣🤣
Mariposa Mrvmuaz laf arasında söyledi öyle kanıt delil isteyemedim 😊 ama bana da mantıksız gelmişti zaten .. 💡 Allah’ın verdiği beyin nimetini güzel kullanmak lazım
Mervmihrmh Mariposa canım dinen en fazla 2 buçuk yaşına kadar emzirmek uygun ama haram değildir bir seye oyle kolay haram denilmez canım
Mom98 Mariposa doktorlsr bile 2yaşa kadar emzirmeyi öneriyor böyle bir saçmalık olabilirmi resmen arkadaşınız ondan faydalandığınızi ima etmiş benim anladığım ne kadar doğru bilemem ama babamın kuzeni 1. Sınıfa baslayanakadar emmiş derler annesi kesin cehennemlik o zaman 😂
Mariposa Mom98 benim erkek kardeşim de 3 yaşına kadar emdi yani dediğiniz gibi cehennemlik olabiliriz onlara göre 🙄