Zeynonunannesiiiii şöyle ki;
👍🏻genellikle sabahları yumurta, ceviz, yulaf, labne, lor peyniri ,keçiboynuzu özü, hurma özü, pekmez, ruşeym (tabiki hepsini aynı kahvaltıda değil bi gün keçiboynuzu ise diğer gün hurma gibi. ) 👍🏻bazı sabahlar omlet yaptım (kuru üzüm, ruşeym, havuç, muz, taze soğan, dereotu, patates ) bunları da hergün farklı malz. Katarak. Ihlamur koydum bazen karışıma su yerine .
👍🏻Ara öğün meyveli irmikli karışımlar yada yoğurt , eğer yoğurdum taze değilse kefir , meyveler (hergün farklı)
👍🏻 Etsuyu çorbaları yaptım(yumurta yoğurt tam buğday bazen kıyma) sebze içerikli çorbalar yine içinde ruşeym attım bazen, (brokoli, havuç, kabak, karnabahar, soğan, patates, mercimek , bulgur değiştirerek)
👍🏻yatmadan önce besleme demişti doktorum, yaz aylarında beslemiyordum ancak günler kısalıp geceler uzayınca beslemek istedim. ( akşamları genellikle tarhana çorbası veriyorum ev yapımı)
)👍🏻 akşam yemeklerinde de artık biz ne yiyorsak onu veriyorum ki tuzu az atıyorum bu nedenle yemeklere. (Ancak dışarıdan söylersek yada onun yiyebileceği birşey değilse yine ayrı yapıyorum . )
👍🏻Ama genel olarak herşeyi yiyor , köfte , et, ciğer sevdi bunlara hayır demiyor (bide çocuk bikaç kaşık yedi diyelim sonra yemek istemese bile ben beslenmesine 3-5 dk sonra tekrar devam ettim )
👍🏻Ve anne sütü . Her istediğinde veriyorum .