75kinalikuzu Hamza123 canım banada dendi amniyosentez oldum kanuni sultan süleyman hastanesinde testlerim temiz çıktı ama erken doğum yaptım bebeğim bebegim gayet sağlıklı testler yanıltıyor sadece bio kimyasal yüksekse korkmayın ense kalınlığı da önemli amniyosentez çok riskli
Feminel Hamza123 bende o testi yaptırdım en güvenilir ve risksiz bu test imkanı varsa bunu yaptırsın.
yigitefekusunannesi Hamza123 bizzat aynısını aynı haftada yaşadım amniyo sentez sakın yaptirmasin riskleri var ben de 47 de 1 ihtimal çıkmıştı ve dediğiniz gibi ultrason da burun kemiği vs vardı ben renkli ultrason ile detaylı tarama tercih ettim ve orda hiç bir sorun çıkmadı şükür 9 aylık hamileliğim zehir oldu ama içim rahattı ne olursa olsun doğrucam dedim ve çok şükür sağlıklı bir bebeğim oldu ve hiçbir sorunu yok çok şükür ki ablanizinda öyledir inşallah 🙏
NurNaz Hamza123 canim benim tarama testi sonucum daha kotuydu cok şükür sagligi yerinde bebegimin amniyon sivisi verecekse ablan korkmasin korkulacak islem degil işinin ehli hoca yapsin sorusu olursa yanitlarim
Esranurr Hamza123 Benimde ikili testim 1:142 gelmişti çok ağlamıştım çok üzülmüştüm ultrasonda burun kemiği ense kalınlığı orta parmak uzunluğu her şey normal çıkmıştı. Sıvı alınmasini söyledi doktorlar kabul etmedim. Fetal DNAyı önerdiler profesör perinatolog bir doktora gittim o bebeği bir buçuk saat boyunca ultrasonda inceledi ve bebeğin sağlıklı olduğunu fetal dna yaptırmaniza gerek görmediğini söyledi gene de siz bilirsiniz dedi bizde hocaya güvendik yaptirmadik çok şükür rabbime 4 ay 21 günlük oldu ☺️ İçinizi ferah tutun Ali İmran süresi 189. Ayet olması lazım bebeğin sağlıklı olması için okunuyor onu okuyun bol bol
Baharzeynep Hamza123 cnm benimde 4 lü taramamda çocuğun burun kemiği küçük yok dediler done sendromlu olabilir dediler ikili tarama da felan 3 lüde birşey çıkmamıştı ama sonra tıp fakültesine gittim peritanatoloji bölümüne amtiyonsentez yapcaz dediler ama düşük riski var dediler o gün yaptırmadım down sendromluda olsa benim bebeğim dedim maşallah çok güzel bir Kızım var down swndromlu değil burnuda minicik yapma GB vala ☺️Ablan içini ferah tutsun cnm herşeyi rabbim veriyor down sendromlu olsa aldırcakmı oda onun bebeği rabbim veriyorsa vardır bir bildiği düşük tehlikesi felan oluyor bence riske atmasın.
Sademm Hamza123 canım inşallah değildir ama o testler %100 doğru değil bı tanıdığım yaptırdı down sendromu dediler 9 ay o üzüntüyle geçti bebeği doğdu hiç bişeyi yoktu çok şükür
Selim16 Hamza123 ablanizin yasi 35 veya üzeri ise mutlaka bi testleri istiyorlar.ben aynı sorunu yaşadım sıvı aldırmayı pek tavsiye etmedikleri için nifty testi yaptırdım biraz maliyetli ama o anki üzüntü stresle insanın gözü birşey görmüyor.normalde 10.günde çıkıyor ama bayram tatilide girmişti.araya resmen öldüm öldüm dirildim çok şükür temiz çıktı şu an o un lum 10.5 aylık gayet sağlıklı çok şükür.insallah ablanızda sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alır.Allah yardımcınız olsun
Caglaa Hamza123 ablamdaa. Ense kalinligi ve o testlerde down sendromlu dediler Cook şükür saglikli bi oglumuz oldu şuanda 10 aylık maşallahı var. Bide kuzenimin eşinede aynisini dediler. Ense kalinligi ve risk grubunda diye. O da şuan 8 bucuk aylık çok şükür Rabbime hic biseyi yok çok sağlıklı. Bence amniyotik sivisi aldrmasin cok tehlikeliyms o. Aldirmayi dusunmuyosa ki inşallah dusunmez o testi yapsada yapacak bisey yok sonucta gelen baş goz üstüne. Ama sağlıklı dogar insallah bebeğiniz.
Mom25 Hamza123 benım bebegımede aynısını dedıler ıkılı testım yuksek rıkslıydı down sendrumlu dedı beynınde kıst var denıldı Sıvı aldırmamı istedi doktor biz de istemedik nıft testı yaptırdık sonuç temız cıktı ayrıntılıya gırdım hersey normal cıktı sadece böbrek kanallarında genışleme vardı böbreklerde son aylara doğru normale döndü çok şükür bebeğim sağlıklı doğdu imkanınız varsa nıft testını yaptırmanızı önerırıım
whitepearlsmother Hamza123 bizimde komşumuz hamileyken kadına öyle demişlerdi ama çocuk doğdu hiçbir problemi yoktu bi de anne karnında zaten bu test sonuçlarında müdahale edemiyolar doktoruma sordum ben bu testler için sadece ayrıntılı ultrason çekildi . 9 ayı kendime zehir etmek istemedim yaptırmadım üzülmesin inşallah bişey olmaz
Hamza123 whitepearlsmother ya evet müdahalesi yok detaylı ultrasonda her sey normal çıktı ama yine su dna testini yaptıracak 😔
nurelem Hamza123 canım diğer tarama test sonucları nasıl, amniyosentez riskli eğer imkanı varsa çok iyi perinatologlar var gitmesini öneririm
Hamza123 nurelem diğerlerini yaptırmamış sadece bunu yaptırmış amniyosentez yaptırmayacak fetal dna testini yaptıracak işte biz malatyalıyız malatya da randevu bulamadığımız için perşwmbe günü elazığda perinatolojiye gidecek bakalım inşallah temiz çıkar😏
bluekoala Hamza123 doktor benım annemede demiş . Gel alalım down sendromu bu bebek diye🤦♀️Annem de yok aldırmam allahtan geldi dedi bi baktık kardesim sapasaglam dogdu😌bence iyi düşünün iyi olsun🥰her doktora da inanmayın bazıları para tuzagı.
nurelem Hamza123 ikili test felan doğruluk oranı yüksek, inşaallah hayırlı haberler alırsınız, tek doktorla kalmayın bana ne dediler neler. Rahim ağzı kısalığı var düşük yapabilirsin diye çok iyi bir perinatologa gittim çok kızmıstı söylenenlere