Balkuzumm En başta sütüm geldi gelmedi stres olmamak lazım biliyorum zor ama çok etkiliyor. Sonra bol uyku su içmek klasik. Sütünü hem bebeğini emzir hem pompayla sağ sütün olsun olmasın kanalları açar. Benim göğüslerim neredeyse tüm gün açık sürekli emziriyordum eme eme çoğalttı. Göğüslerine sıcak masaj yap canım duş ta sıcak suyla bide sağım yaparken ben sağıyordum eşim ütüyle havlu ısıtıp getiriyordu havlunun üstünden masaj yap aralarda mutlaka ört hep sıcak olsun o anda sütünün nasıl çıktığına inanamıcaksın. Yeme içme konusuna gelince e bebek te satılan malt ve steltea ler var onların çok faydası oluyor. Hoşaf falan tüket bol bol. Ben o kadar çok sıvı alıyordum ki artık midem bulanıyordu ona rağmen ısrarla içiyordum. Rezene kimyon tohumunu 2-3 dk kaynatarak demledim 2-3 dakikada suda bekletip süzüp içtim her gün 1 kupa 2-3 kupa içende var ama ben zaten çok sıvı tükettiğim için yetti. Rezene süt arttırır kimyon bebeğin gazınada iyi gelir. Her akşam en az 2 incir kurusu 2 hurma 2-3 kayısı kurusu biraz çiğ badem( süt yapıcı etkisi var) 2 ceviz vs yiyordum hala yiyorum. Yani canım kısaca hep araştırdım ne gördüysem internetten denedim her şeyi. İnan hiç sütüm yoktu zaten emziremedim bebeğim hastanede olunca. İlk 1,5 ay mama verdim. Uğraşa uğraşa getirdim çok şükür. Birde her annenin sütü bebeğine göre antikor vs üretir bebeğin hasta olduğunda farklı olur. Kendin emzirmen en sağlıklısı bebeğin için. Uzun oldu ama işine yarayabilecek bildiğim herşeyi anlatmak istedim. Geçen gün sütümü sağarken eşim bile dedi ki hiç sütün yoktu ne uğraşırdık sağmak için diye. Umarım faydası olur sanada.