Busragokceberra Kızlar yeni sezeryan doğum yaptım devletten ne gibi yardım alabilirim nereye başvuru yapacağım.Bu arada çalışıyorum
ebiciks Busragokceberra doğum yardımı parası mevcut 300 TL çocuğunuzun kimliği ile başvuru yapıyorsunuz 1-2 ay sonra pttden alabiliyorsunuz birde 205 TL emzirme ödeneği mevcut onu SGK kendi yatırıyor edevletten kontrol edebilirsiniz ikisinise
Haticeikrairem Busragokceberra çalışıyorsan en az 7000 TL para alıyorsun sigortadan bunu ikiye bölüyorlar ilk 3702. TL aldım artı doğum parası 202 TL doğumdan iki ay sonrada 400 TL çocuk parası aldım önümüzdeki ay da sigorta da kalan paramı alıcam bide bu 202 TL ile 400 TL çocuk sayısına göre değişiyor ilk çocuğunsa toplam 300 falan alıyorsun zaten bu benim ikinci çocuğum toplam 600 TL aldım sigorta parası hariç umarım açıklıyacı olmuştur
Fatime1232 Busragokceberra hamilelikte sigortalı çalıştıysanız 7000 bin felan alırsın bide 200 TL süt parası çalışmadıysan başvuru yapıyorsun 300 TL doğum parası
bikerem Busragokceberra emzirme patasjna basvurulmuyor (202tl) hastane sgk ya iletiyor ptt ye adiniza yatiyor. Dogum yardimi icin sosyal yardimlasmaya basvuruluyor kacinci bebek ise ona gore para yatiyir ptt ye ama 2 ayi buluyor. ( Benim 3. Bebegim 600 tl aldim) dogum iznindeyim bebegim 2 aylik sigortali calistigim ivin maasima gore hesaplanip ortalama 7500 tl yatacak ki bi kismi yatti. Bunun ivin de isyeti muhasebecinize dogum belgesinu veroyorsunuz o hallediyor. Bu arada yazim yanlışlarına bakmayin bi yandan emziriyorum😁
Bebegim0304 ebiciks ya acaba emzirme ödeneğine e devletten nasıl bakıcam bende bakıyım dedim de bulamadım
ebiciks 01asaf01 evet işgöremezlik ödemesi ve şahıs ödemesi kısmından görebilir yada 170 i arayıp sorgulatabilirsiniz sigortalı kadın ve sigortalı olmayan eşinin doğum yapması durumunda erkeğe 2020 yılında emzirme ödeneği olarak 202 TL verilir. 1yil boyunca 120 gün sigorta gibi olmak kaydiyla
Haticeikrairem 01asaf01 ikinci çocuğum doğum parası 202 verdiler bi de çocuk parası oluyor o da 400 TL
Sevdadeniz Cansu0825 canım ben bitek doğum parası 300 lira aldım diğer para için hiçbiryere başvuru yapmadım nasıl alınıyor bir yere mi başvurmak gerekiyor yoksa kendiliğinden yatıyor mu
Cansu0825 Sevdadeniz sgk dan yatiyo diye biliyorum banka kartına yatmıştı eşimin hastaneden size kağıt vermiş olmaları gerekiyor o kâğıtta yaziyodur bana öyle yapmışlardı
TospikOglusum Mom9 süt parasindan tüm.anneler yararlanıyor canm.ben 5aylik.hamileyken isimden ayrılmıştım aldım🌺🤗
Atlasmomyyy Ben doğum yapalı 96 gün oldu hala yatmadı e devlette ödeme aşamasında yazıyor ne zaman alırım acaba
DeniZzZzbrn Atlasmomyyy merhaba bende geçen e devletten baktım ödeme aşamasında yazıyordu gidip cektim 300 tl yi, üstelik 8 ay geçmişti :)
Kuzeycik Ben suan çalışmıyorum ama süt parası aldım eşim sigortalı olduğu için onun adına yattı. Süt parası için hastane bildiriyor, doğum parası için eşim başvurdu pttden ben çektim benim adıma yattı.
Busragokceberra Haticeikrairem teşekkürler canım yani ben hem süt hem doğum hem 7000 TL para alacağım.Peki nereye başvuru yapacağım sadece sigortaya başvurdum