Mucizebebegim Bebegim dönmüyor, emeklemiyor,yüz üstü durmayı sevmiyor bastırmaya calisiyorum basmıyor ayaklarını kaldırıyor oturmak istiyor normal mi kızlar bu durum bu ayda?
hypatia Mucizebebegim 7. Aya kadar dönmüş olması beklenir canım. Tedbir amaçlı çocuk nörolojiye götürün bence.
Zuzu88 Mucizebebegim Benim bebeğim de yüz üstü dönüyor ama tekrar sırt üstü dönemiyor emekleme yok ayakta durmaya çalışma yok hep oturmak istiyo sadece.Ben de korkuyorum bi sorun var mı diye.Eğer varsa böyle olan bebekler içim rahatlıcak biraz.
demetdiyebiri35 Tuba0707 aa benim oğlanda 3 mayıs doğumlu emekleme yok ters bırakınca kıyameti koparıyor dönmeye basladı yürüteçte deli gibi gidiyor
Edakk Benimde 7 aylık güzel basıyor vs ama dönemiyor sağlık ocağı biraz anarmol karşıladı dönmememisini ama kendi doktoru her bebek farklı dedi o yüzden takmıyorım dönmemekten kastım yatarken yüz üstü yani sağa sola döne biliyor biraz gece uykusunda oda yüz üstü olmayı hiç sevmiyor
Mucizebebegim Edakk benimkide sağa sola dönüyor fakat tam ceviremiyo kendini yurutectede ileri gideceğine geri geri gidiyor suremiyor ya 😐
Bitikmomi Mucizebebegim doktorunuzla görüştünüz mü? Her bebek aynı değildir gelişim aşamaları farklı seyreder. Tavsiyem bol bol yüzükoyun ve yer zamanı geçirmesi. Bebek gelişiminin ilk 3 ayından sonrası yerde geçmeli mümkün olduğunca yerde vakit geçirtmeye çalışın yüzükoyun içinde alternatif yöntemler deneyin
Zuzu88 Zuzu88 Hatta dönerken de tek tarafa sadece sola dönüyor hiç sağa dönmüyor.Oyuncak koyuyorum teşvik etmek için ama oyuncağa bakıp hemen diğer tarafa yöneliyor yine
Mucizebebegim Zuzu88 benimde öyle valla yuruteci falan sürmüyor geri geri gidiyor zıplayarak. Fakat yürümeye niyetli değil oturur pozisyona geçiyor bı aralar dik ayakta duruyordu elimle tutunca şimdi elimle tutsam bile oturur pozisyona geçiyor alışkanlık haline mi getirdi acaba dönmeyide valla sadece sağına soluna dönüyor tam dönme yok
mozaik Zuzu88 benim oģlumda sizinki gibiydi. Hić bir zamanda tam tur dönmedi ama 10 ay 19 günlük şimdi koltukta tutunarak yüruyor. Ben yaşindan önce kalkmaz diyordum . Belli olmuyor bu bebelere. Canları ne isterse onu yapiyorlar
YagmurDoruk Arkadaslar bebeklerinizdw kabizlik problemi varmi varsa en fazla kac gun ve ne onerirsiniz bu konuda bana :(
mylife_efem Benim 7 ay dört günlük şuan dikilip üstüme atlıyor beşikte durmuyor dikiliyor çoktan dönmesi lazım cnm ama her bebek aynı değil onuda belirteyim
Mucizebebegim mylife_efem bende o yüzden endişelenmiyorum açıkçası her çocuk farklı diye. Tembel kızım diyorum gecistiriyorum
Nazooo Mucizebebegim canım benım oğlum 20 Nisan dogumlu oturuyor emekliyor dönüyor sen yürütecek koyma bence cunku yürütec tembellik yapıyor ve zararlı
Zuzu88 Mucizebebegim Aynı gerçekten ya.Yürüteçte dedediğiniz gibi bizimki de.Cidden eskiden çaba vardı ayağa kalkmaya çalışırdı şimdi o da yok hep oturacak
Mucizebebegim mozaik endişelenmeyelim ozaman değil mi elbet bir gün yapar. İşine geldiği gibi davranıyorlar zaten o çok belli
Zuzu88 mozaik İçim rahatladı biraz çok teşekkür ederim.Evet bazı bebekler emeklemeden yürürmüş herkesin yapısı da farklı sabırla beklemek gerekiyo sanırım.Tabi yine de gözlemlemeye devam etmek lazım tedbir amaçlı da.
mozaik Mucizebebegim evet her bebek ďönecek diye birsey yok. Hatta burada okuyordum milletin ki döne döne gidiyormuş falan. Hıç yapmadı öyle birşey.
Elifim_derinim Mucizebebegim 7 ay 11 günlüğü maşallah dönüyor sürünerek emekliypr örümcekler evi talan ediyor ama benimkide daha oturamıyor
mozaik Mucizebebegim 7 ay icin gec değil. Yan durmaya başladiysa yakinda dönecektir. Benim oģlum tam tur dönmedi ama simdi tutunarak yürüyor. Belli olmuyor ne yapacakları endişelenmeyin.
Elifim_derinim Mucizebebegim benimkide otururken öne gidiyor hep acaba belinde mi Bi sorun var diyorum. Her bebek bir olmuyor
Elifelcn Mucizebebegim Desteksiz oturuyorsa bi sorun olduğunu düşünmüyorum. Benim kızım 7 aylıkken döndü arkadaşımın bebeği 8,5 aylık dönmüyor