SarpDevrim_inannesi cino işte o kadar haklısın Kİ bende aynı senin gibi yaptım mutlaka yiyecekler ama işte laflar sözler aman bilmem kimin çocuğu lafları bitmiyor
Emehtapk SarpDevrim_inannesi ya sorma ben de yazın görümcemin oğluyla kıyaslandım maalesef , bu kıyas ömür boyu gidecek , değişmiyor bizim toplumumuz
SarpDevrim_inannesi File351047 sordum dediği şey sağlıklı besliyorsun zamanı gelince yer ama etrafta Kİ örnekleri görmesem de duyunca canım sıkılıyor doğruysa tabi
File351047 SarpDevrim_inannesi doktor sağlıklı dediyse başkalarının dediklerini önemsemeyin etraf sürekli kıyaslama yapıyor. Benim bebeğim 12 aylık daha yürümüyor herkes aaaa çok geç kalmış deyip duruyor ama doktor sağlıklı 18 aya kadar zamanı var yürür dedi. Takmayın kimseyi herkes illa söyleyecek bir söz buluyor.
SarpDevrim_inannesi Emehtapk en son görümcem de 3 gün önce bu pandemi döneminde bana oturmaya gelmek istemiş yeğnini özlemiş bende kabul etmedim şimdilik küstüler bakalım umarım kıyaslama da uzun bi süre durur 😂
SarpDevrim_inannesi Alinduru yok sanmıyorum yani hep öyleydi muhtemelen benden kaynaklandı alıştı şimdide ret ediyor
Marsmelov SarpDevrim_inannesi hahahahah cidden gulecegim yoktu ya😂 baligida blendir yapiyoruz vallahi nolacak bu halimiz🙈 balik demisken var mi guzel balik corbasi tarifin ben haftada 1 kere yapiyorum (genelde somon) iki gun yiyor. Klasik tarifle balik sogan sarimsak havuc patates hasliyorum suda sonra bizzztt bizttt😂 bi kerede salcali yaptim. Aslinda benim bebegim yutmasina yutuyor ama isine gelmiyor. Mesela ilk baslarda baligi blendirlamadan verdigimde bir iki lokma yutmustu ama sadece o kadar gerisi gelmiyor yediigide iki findik kadar yani. Bende nasil yiyosa oyle yesin bari diyerek blendira devam ediyorum. Cunku ona biraksam ya yemiyor ya da toplasan iki kasik yemicek😒
SarpDevrim_inannesi Marsmelov bende somon veriyorum genellik le bir kaç kez palamut vermiştim aynı soğan patates havuç sarımsak hop blendır 😂
SarpDevrim_inannesi Emehtapk yani kansızlık durumumuz yok ama ben 8 aydan beri mutlaka bir öğününe kemik iliği diğer öğününe kıyma yada tavuk yada balık ekliyorum ama hep blendırlı ☺️ Mutlaka hergün pekmezini alıyor hiç kan ilacı kullanmadım doktorumuz tüm testlerini yaptı herşeyi güzel dedi
Marsmelov SarpDevrim_inannesi dun bi yazi okudum bi doktorun yazisi somon vermeyin diyordu havuzda yetisiyor pembe rengini vermek icin ilac enjekte ediyorlarmis falan. cok kafam karisti bidahakine baska bir mevsim baligi alicam sanirim😕 cunku gercek norvec somonu oldugundan emin olamayacagim galiba
SarpDevrim_inannesi Marsmelov yaaaa kaynanam haklı çıktı desene 😂 şaka şaka ben palamut ta vermiştim bir kaçkez olmadı bundan sonra palamut veririz yeterki vitaminlerini alsınlar ve bağışıklığı iyi olsun sonuçta uzun vadeli yatırım ilk 3 sene hayatını etkiliyormuş
Eyluldilek6044 SarpDevrim_inannesi canim benim kizimda kusardi korkardim hele babasi hic verdirmezdi kusuyo öguryo bogazinda k a licak diye. Baba yokken hep verdim ogursede gormezden geldim ama uzmek gibi olmasin gec kalmissin canim ya. Ins alirsir. Dene sureklu
elvanctn Benim oğlumda 32 aylık sadede makarna, köfte ve çorba harici birşey yemiyor hep blenderdan geçirip yedirmiştim inşallah düzelirler
Marsmelov SarpDevrim_inannesi evet beyin gelisiminin %75 i 0-3 yas arasi oluyormus. O yuzden aslinda ben bu beslenme olayina bu kadar takigim galiba. Hic bir ogunu bos gecmesin diye surekli protein vitamin hesabi yapar oldum 😂 mesela asla sade bir corba icirmek istemiyorum sade derken mesela dumduz bi sehriye corbasi hic yapmadim. Illaki icine ya kiyma koyucam ya sebze ya kemik suyu cok mu abartiuorum acaba sende mi oylesin?
SarpDevrim_inannesi Marsmelov tam olarak doğru adrestesin geçen gün teff unu aldım eşim diyor onu ne yapacaksın dedim çok faydalıymış krep yapıcam ama ne zaman 😀 sabah yumurtasını peynirini yedi öğlen yemek mutlaka ilik suyu ile onuda evdekinden 12 saat kaynatarak yaptım ü yanına yoğurt akşam
SarpDevrim_inannesi Marsmelov mesaj yarım kaldı bizim ki mıkırdandı akşam da ya sebze ya tavuk ya balık illa bişey ekliyorum halen şeker ile asla tanıştırmadım tuz da vermiyorum halen dışardan paketli ürün asla vermedim hep kendim yaparım peynirini bile kendim yapıyorum 😂
Samsunn5561 SarpDevrim_inannesi canim 13 aylik olmus artik puturlu de degil normal yemek yemesi gerek, kendinize hazirladiginiz gibi bebegine de hazirla koy onune bir iki yiyecektir
Marsmelov SarpDevrim_inannesi ben dedigim gibi artik cok kasmiyorum cunku oylede yemiyor boylede yemiyor biraktim ne istiyorsa onu yesin🥺😂 tuz vermen gerekiyor ama canim 1 yasindan sonra bi oku istersen tiroidler icin iyot gerekli yedigi sebzelerdende aliyor ama tuz baska tabii