Merhaba Güzel Anneler.
Kısıtlama günlerine girmiş bulunuyoruz.Umuyorum ki bu kısıtlamalar bir nebze de olsa vaka artışının önüne geçmeye yardımcı olur. İnsanlarimizin tedbirlere uymasi öncülüğünde elbette..
Vaka sayılarının bu denli arttığı şu günlerde, bir çoğumuz bu hastalıktan nasibini aldı.
Ben ve ailem de 1, 5 ay kadar önce geçirdik. Sürecimiz bebegimin(18 ay) hafif nezle semptomlari gostermesi ile başladı. Bu semptomlar, hapsirik, burun akıntısı, huzursuzluk, uykusuzluktu ve 2 gun sürdü. Ben üşüttugunu düşündüm ancak o günlerde annemlerin test sonucunun pozitif geldigini öğrendim. Biz de 1 hafta öncesinde onlarla temasliydik, ertesi gun test yaptirmaya gittik ve ayni gun bebegimin ve benim test sonucumuzun pozitif olduğunu ogrendik. Bebegim coktan atlatmisti. Bende belirtiler, o günün akşamı şiddetli bir bacak ağrısı ile başladı, agri gece uyutmadi, ates, titreme, öksürük, boğaz ağrısı ve en sonunda tat koku kaybi ile 5.gun pik yapıp azalmaya başladı. 1 haftanin sonunda hala oksuruyordum. 2.haftanin sonunda ise tat koku kaybi dışında tum belirtilerim kaybolmustu.
Tat suan tamamen yerine gelse de, kokuyu hala zaman zaman alamıyorum.
-Bu süreçte, esimle ilk 5 gun ayri odalarda durduk ve kendisi cift kat maske ile gezdi. Onda hicbir belirti olmadi. Corona gecirmedi diyebiliriz aynı evde olmamiza ragmen.
-Ben ve bebegim pozitif oldugumuz için ayri durmadik.
-ilaclari emzirdigim icin kullanmadım. Yalnizca agri oldukça parol kullandim. Bebegime calpol verdim ve kendisinin alerjik bronsiti oldugu icin, doktoru önlem amaçlı düşük doz antibiotik tedavisi başlattı. Destek için zinconun çinko şurubunu önerdi.
-Her öğün corba tükettik. Tavuk sulu ve kemik sulu oldu genelde, sarimsak ve limon tuketmeye ozen gösterdik.
-Kekik çayı birebir. Mide ağrıları için ozellikle.
-Ihlamur, zencefil, elma, ayva (cekirdegi ile birlikte) kaynatip, içerisine bal karistirarak tukettik.
Dinlenmeye ve psikolojiyi güçlü tutmaya dikkat ettik.
Ama en önemlisi elbette ki tedbiri baştan almaktaydi.
Sizler ve bebekleriniz de coronayi ne kadar surede ve nasıl atlattiginizi diğer annelerimizi bilgilendirmek ve destek olmak için paylaşabilir misiniz?