Defne2549 Merhaba güzel anneler. Kızım 5 ay 18 günlük rutin kontrole gittik kalp doktoruna kalbinde delik var dedi. Takip edicisiyle sürekli şimdiye kadar kapanması lazımdı dedi. Elimize bi kağıt verdi ömür boyu yanında taşıcak dedi ameliyat gibi yada diş çektirme gibi bi durumu olursa kesinlikle onu göstercekmiş ona göre ilaçlar verilecekmiş. Böyle bi durum yaşayan ve daha sonra deliği kapan oldu mu acaba?
Deletedmom5284 Defne2549 Şimdiye kadar kapanması lazımdı demesi çok yanlış. 4 yaşında 6,7 yaşında kapanan var, eşimin arkadaşı 39 yaşında öğrenmiş kalbinin delik olduğunu öyle söyleyeyim.. Benim kızımda da var 4 buçuk aylık, 6 ayda bir kontrole götürüyoruz ama ben 3-4 ayda bire indirdim onu merak işte.. Endişelenecek birşey yok büyümediği sürece sabit kalması normal..
Peryy Hic korkma zamanla kapaniyo cogu bebek yasiyo 1 yasindan sonra tekrar baktir bak diycekler kapaniyo benim cevremde cok var bebekli cok duydum zamanla kendi kapaniyo emin ol o yuzden icin rahat olsun
Defne2549 Mom091 çocuk kardiyolojisi bunu söyleyen kendi çocuk doktorumuz üfürüm gibi demişti sonra çocuk kardiyolojisine yönlerdirdi oraya gittik o da delik kapanmamış şimdiye kapanması lazımdı dedi
Mom091 Defne2549 benim kızımda da vardı. Bize böyle bir şey söylemedi. Öğrendiğimizde 1 aylıktı. İki odacık ortasında 4.6 mmlik bir delik var. Zamanla kapanabilir demişti. 6 aylıkken götürdüm kapanmamıştı. 1 yaşında götürdüm kapanmamıştı. Ayrıyeten başka doktorlara da götürmüştüm kapanmamıştı. 18. Ayda götürdüm en son. Çok şükür kapanmış tamamen. 2 yıl sonra son kez bir daha getir bakalım dedi doktor. Üzülmeyin inşallah kapanır🙏🏻 Ki, eşimin sülalesi hep kalp hastası. Biz çok korkmuştuk o yüzden
Defne2549 Mom091 İzmir’de yaşıyorum. Çok sağıl cevabın için doktor öyle diyince ne diyeceğimi ne yapacağımı şaşırdım. Hep kafam da bide ömür boyu bu kağıtla gezicek en ufak diş çektirme ameliyat gibi durumlarda bunu göstericek buna göre ilaç verecekler dedi öylece kalakaldım sadece
Mom091 Defne2549 bence başka bir doktora götürün. Hatta tıp fakülteleri bu konuda çok iyi gerçekten. Delik kaç mm bilmiyorum ama biraz felaket tellallığı yapmış sanki🤭 zaten bu konuda doktor da sizde bir şey yapamıyorsunuz malesef. 2 yıl içinde kapanıyormuş genellikle. Bizimki bayağı uzun sürdü. Çok şükür kapandı. İnşallah sizin bebeğinizinki de kapanır tez vakitte🤲🏻
ortopedistanne Defne2549 bizim sen doğuştan kalbi delikti bize de öyle bir kağıt vermişti doktorlar sonra kapandı ama çok şükür 3 ay sonra bence tekrar kontrol ettirin bişe olmaz Allah’ın izniyle 🌸
kuzey14 Bence biraz sizi doktor gereksiz yere korkutmuş, üzülmeyin bize doktorumuz çoğu bebekte üfürüm duyuyoruz ve kapanıyor bir çoğununda dedi, oğlumu 12 aylıkken götürdüm bi sıkıntı yok dedi, endişelenmeyin 1 yaşını geçince tekrar götürün.
Mom091 kuzey14 ay dimi? Böyle bir doktor ilk defa duydum. Kaç kez delik kapanmamış dedi doktor bize. Bir kez bile böyle şeyler duymadım. Yazık günah kadını da korkutmuş nasıl🤭
Defne2549 kuzey14 çok sağolun inşallah bende öyle okudum heryerde ama doktor öyle diyince çok korktum
Defne2549 Mom091 hemde ne çok korktum. Bu gittiğim kadın bide prof çocuk kardolojisiydi. Diyorum taşınan kadar kapanır demi yok artık bu kapanmaz dedi sessiz üfürüm dedi ses yokmuş ama ulturasonda gördü
Defne2549 Deletedmom5284 çok teşekkür ederim bende. Bayadır burdayım genelde sadece postları okuyorum bir çok postunuza denk geldim. Sessiz sessiz her boşlukta fromu takip ediyorum. @Mom091 hanımıda sizide görüyorum
Mom091 Defne2549 üfürümü duyan çocuk doktoru ama dimi? Demek ki duyuluyormuş ki duymuş. Ay ne olur gitmeyin bir daha o doktora
Defne2549 Mom091 evet ilk üfürüm duyan çocuk doktoru 4 aylık kontrole gittiğmizde duydum dedi 1 ay sonra çocuk kardiyolojisine gidin dedi bizde gittik ama kadın çok korkttu bizi kaç gündür aklımda ya bişi olursa ya gece bişi olursa ben duymazsam diye yiyip bitirdim kendimi