Wolverine Ebe aradı sağlık ocagindan kızamık, kızamıkçık ve birşey daha bu karma aşı yapılacak dedi. Ama bu aşı bir yaşta da yapılıyormuş. Beni aydınlatır mısınız? Bu ayda mi yaptırmam doğru olur yoksa 1 yaşta mı?
Kayracim Wolverine bana doktorum önermedi 9.ayda yaptırmayı sakın gitme ararlarsa yaşını bekle dedi bende yaşında yaptırdım zaten evdeydik beklemeyi tercih ettim bende..
Asafomer44 Wolverine oğlum Mart ayında vakaların en yüksek olduğu zamanda 9 aylıktı. Bir yaşında da vurulacağı için sağlık ocağına götürmek isremediğimi zaten evden dışarı çıkmadığımızı belirtmiştim. Ebe de o zaman hiç gerek yok 1 yaşında zaten vurulacak demişti
Mom9 Wolverine ben 1yaşında yaptırdım canım. Sağlık bakanlığının aşı kampanyasıymış bu öyle demişti o zaman ordaki doktor size kalmış dedi. Bende öyle tercih ettim
Dadam Wolverine artan kızamık vakalarından dolayı 2 doz gibi düşün normalde 12. Aydaymış ama 9. Ayda ve 12.ayda yapıyorlar artık. Biz yaptırdık 😊
Glc1002 İyi günler bizde şuan 9ayligiz ama aşıyı yaptırmadım çünkü doktorumuz gerek görmedi . Bir yaş aşısını yaptıracağız. Ve açıklaması da bu aşı Suriye’den gelen çocuklarda çok görüldüğü için devlet o zman bu aşıyı öne çekmiş isteğe bağlı olmasının sebebini böyle soylemisti.umarim yardımci olabilmişimdir
Aley_ Arkadaşlar açıklamış zaten 13 aylığız. 9.ayda da aşımızı olduk 1 yaşımızdada bir sorun yaşamadık.
Kayracim Wolverine zaten evlerdeyiz ayrıca biraz araştırın kızamık aşısı önceden erken yapılırmış sonra 1yaşa çekmişler şu an yaptırsanız koruma oranı /50 ama yaşında yapıldığında daha yüksek.. yani bence fazla doza gerek yok ama siz bilirsiniz tabiki ☺️
Aley_ Wolverine Rica ederim. Bu arada hem doktorumuza hemde doktor olan kuzenime danıştım bir sakınca görmedikleri için yaptırdım. ☺️
Wolverine Asafomer44 ya evet bir kısım doktor gerek görmemiş yorumlardan anladığım. Çok teşekkür ederim cevapladigin için 🙏🏻❣️
Wolverine Aley_ ya sanırım ben de yaptıracağım çünkü biraz internetten de araştırıyorum bir yandan aşılar kısıtlımiymis gelmiyormuymus falan öyle şeyler de yazanlar var riske atmayın bir yaşa dedim
Aley_ Wolverine 1 yaş aşısında su çiçeği aşısı olamadık mesela şu an yokmuş bir kaç ay sonraya tarih attı hemşire gelirse yapacağız diye olabiliyor böyle şeyler. Bende çok araştırırım bu tür şeyleri, araştırmalarım doğrultusunda da götürdüm zaten. Ne ateş ne başka bir şey de yaşamadık zaten☺️