Deletedmom5 ben ilk ay blender yaptım. Ama içine irmik atıyordum çorbaların. Ağzına pütür gelsin diye. 2. Ayına doğru çatalla ezip vermeye başladım. Daha pütürlü bırakıyordum çatalla ezince. Kahvaltılarını bulamaç yapmamaya başladım. Yumurta sarısını peyniri minik minik ayrı ayrı verdim. Ona da alıştı sonra çorba değil yemek yapmaya başladım. Kerevizi, kabağı, havucu ufak ufak doğradım yaptım yemeklerini. Şimdi hem eline alıp kendi yiyor hem ben kaşıkla yediriyorum. İlk başta BLW başlamaya çalıştım ancak benim kızım elindekini ağZına hiç götürmedi. Bilemedi bir türlü çok çeşit denedim. Sonra kabullendim zorlamadım akışına bıraktım. Şimdi 11 aylık tek bir dişi dahi yok ancak pankekler, krepler, kekler, köfteler çok rahat yiyor kendi eliyle. Yani bebeğinizle beraber öğreneceksiniz bu süreci. Sakin kalın eğlenmeye bakın çünkü aşırı eğlenceli bir süreç bu ☺️ Ennn önemlisi bebeğinize güvenin ve onu dinleyin 🙂
ben meyveyle başlamıştım mesela yoğurda sonra geçtim. Ve ilk 2-3 hafta günde bir öğün olarak başlayın. Çünkü ilk bir Kaç ay sadece tadım yapıyor bebeğiniz karnını doyurmuyor unutmayın 😊
Size ve bu yoldaki tüm annelere iyi eğlenceler ve başarılar 🥰