mom073 Kızlar 15 günlük anneyim sağ memem 2 gündür feci şekilde ağrıyo emziriyorum sağıyorum ama asla düzelmiyor mememin içinde şişlikler var ve meme ucumun etrafında kızarıklık var bebeğimi emzirirken ölüyorum resmen sağıyorum ama onda da dişimi sıka sıka neolur bişey söyleyin sıcak su yaptım buz koydum taradım ama yok gecmiyor yarın doktora gidicem acaba hangi doktor bakıyor lütfen söyler misiniz teşekkürler ❤️🙏🏻
Oznur123 mom073 bal sürmeyi denedin mi ben de çok olurdum ve sadece bal geçiriyordu bali sürüp üstüne bez koyuyordum sicak tutuyordum ve geçiyordu
GzdeAsya mom073 canım ben yaşadım dün geçti daha çok kötü 2 hafta falan ağrıdı göğsüm bide üstüne ucu yara oldu sağlık ocağına aşıya giderken sordum mastit olmuşsun dedi antibiyotik yazdı iki gündür içiyorum yedi gün içicem ama şuan geçti yani şükür
EymenMomy_ mom073 lahana yapraklarında işe yarıyor tıkanmış süt kanalarını acıyor ve şişkinliği indiriyor çok rahat ediceksin bence denemelisin..
_ADA_ mom073 oğlumda mastit olmuştum. Bütün her şeyi denedim ama bi faydası olmadı. Doktora gittiğimde o güne ameliyata aldılar beni. Mastit olmuşum ve iltihaba dönmüş. Demem o ki hiç zaman kaybetmeden gidin. Kızım doğunca da hastaneden çıktığımın ertesi günü göğsüm taş gibi oldu. Evde elektrikli sağma makinası bile çekmedi. Hastaneye gittim orada önce buzlu su ile göğsümü ıslattılar yarım saat boyunca sonra makinayla çektiler. Beş saatte zor açıldı.
akrep07 Canım o zamanla emzirdikçe geçiyor. Ama hangi göğüsümde olduysa o göğüsünde süt bitene kadar sadece o göğüsümü ver bebeğe. Bir YouTube videosunda makinayla sağmanın iyi gelmediğini duymuştum ama bilmiyorum. Ben hiç sağmadım
mom073 akrep07 o memeyi veriyorum ama emerken sürekli ağlıyo bende mecbur sağıyorum canım yoksa dayanılmaz bir hâl alıyor 😔 çok teşekkür ederimm
SertapHilal Bende çok mastit olurdum. Banyoda suyu dayanabiliceğim kadar sıcak yapıp göğsüme 5 dk boyunca yukardan aşağıya doğru masaj yapardım ve saatte bir sağardım öyle geçerdi
mom073 SertapHilal evet onu denedim masajda yaptım sadece hafifletti sonra süt dolunca tekrar ağrımaya başladı canım 🥺
mom073 GzdeAsya bende doktora gidicem birde bütün vücudum ağrımaya başladı canım böyle üzerimden tır geçmiş gibi sende de öyle birşey oldu mu?
mom073 EymenMomy_ teşekkür ederim canım direk lahana yaprağını mı koyayım yoksa haşlayıp mı koyucam 🙏🏻
SertapHilal mom073 Bebeğini ters emzirebilirsin o da rahatlatır, bebeğini emzirdikten sonra yine sağım yap göğsün tamamen boşalsın, soğuk kompres yap ödemi alır, lahana yaprağını buzlukta beklet göğsüne koy hafifletir falan aklıma bunlar geliyo sadece
GzdeAsya mom073 ben gece sıtma gibi tir tir titredim cok kötü üşüdüm vücudum çok halsizdi elim kolum kalkmıyoru sonra ateşim 38 lere kadar cıktı üşüttüm sandım ama meğerse göğüsümdenmiş
EymenMomy_ mom073 haşlamadan koyuyorsun canım. Direk yıkayıp sertleşmiş bölgelere koyuyorsun.15-20 dk beklettikten sonra göğüslerini sıcak suyla yıka,hiçbirşeyin kalmaz inşAllah♥️
mom073 SertapHilal çoook teşekkür ederim canım hemen deneyeceğim emzirmeyi ama lahana yok şuan yarına kaldı malesef 🙏🏻
mom073 _ADA_ çok gecmiş olsun hangi doktora gittiniz acaba bende yarın gidicem ama hangi bölüm bakıyor bilmiyorum
_ADA_ mom073 genel cerrahi bakıyor. İsterseniz randevu alırken yine de şikayetinizi bir söyleyin onlar yönlendirir. Çok geçmiş olsun.
MotherQueen mom073 genel cerrahi bakıyor canım anlaşılan herşeyi denemene rağmen açılmıyor muhakak antibiyotik kullanman gerekecek 1 ayda 3 kere mastit geçirmiş biri olarak yazıyorum bunu 😕