Blknss12 Arkadaşlar bebeğime bugün ilk kez patates haşlayıp verdim çeyreğin de çeyreği az bişey yani, bir çay kaşığı da zeytinyağı gezdirdim üstünde ama yerken inanılmaz öğürdü ya normal mi bu yoksa beğenmedi mi demek oluyor?? Başka ne tür verebilirim?
mirayyy20-20 Blknss12 ben de havuç verdim öyle öğürdu asla istemedi zaten kaşığın ucuyla vermiştim hemen su icirdim tekrar da deneyemiyorum meyve süzgeci alicam onunla vericem artık. Bir da başlarda ben püre yapmaya karar verdim anne sütüyle acicam yoksa yemicek gibi geliyor zamanla az az pütürlü veririm diyorum
Yaren7979 Blknss12 emziriyorsanız sütünüzü yoksa su katın içine tamamen püre olarak ilk seferde sevmiyorlar biraz sulu olsun
Altunayin_annesi Blknss12 patatesi benim oglum da ogurdu sevmedi, karistirarak veriyorum diger sebzelerle tek yemiyor cok kati olunca da yutamayip oguruyorlar
DamlaTa Blknss12 canım ilk bizdede öyle oldu. Birkaç gün sonra yoğurtla karıstırıp verdim. Sonraları patatesi fazlalastırdım yoğurdu azalttım. Simdi patatesi yiyor sevdi.
Blknss12 mirayyy20-20 ya aslında anne sütüyle vermeyi deneyecektim ama doğru olur mu bilemedim ondan her yerde zeytinyağı ekleyin hem kabızlık yapmasın diye yazıyordu. Belki de karıştırıp versek severler örnek kabakla mesela
ZeydPamirmom Blknss12 bende ilk patates püresine kendi sütümü karıştırdım çok severek yedi şimdi havuç kabak karıstırıp veriyorm onuda severek yiyor
mirayyy20-20 Blknss12 canım zeytinyagi ve anne sütüyle koyu bir püre yapicam ben yine havuç denicem taktım havuca 😃😃 biraz tatlıya sever belki böyle
Yaren7979 Blknss12 ben her yaptığım şeye anne sütünden ekliyorum bı zarar gelmez kız ezip anne sütü sıkıyorum içine seve seve yiyor
Aybo ZeydPamirmom haşladıktan sonra süzgeçten geçiriyormusunuz, yoksa çatalla ezmek yeterli mi yeni başlayanlar için?
ZeydPamirmom Birde kaşıkla verdim çok istemedi silikon fileye koydum kendi yediğinden midir nedir öle daha güzel yiyor deneyin derim
mirayyy20-20 ZeydPamirmom silikon filenizin markası nedir alicam da kararsız kaldım iyisi kötüsü vardır belki diye
Blknss12 ZeydPamirmom fazla kaçırır diye korkuyorum ya boğazına falan kaçmaz mi ne bilim çok acemiyim 😀
eminee16_ Bizde yeni başladık 3 gün bal kabağı püresi verdim zeytin Yağı ile bugün patates verdim oda zeytin yağlı bir çay kaşığı kadar ancak yiyor 3 günden sonra havuç vericem sonra birbirine karıştırıcam az az alışırlar başta sevmediyse bir kaç gün sonra tekrar deneyin dedi doktorumuz öğürdü deyip bir daha vermemezlik yapmayın
Neso39- Blknss12 patates damağa yapışıyor aynı şekilde havuç da öyle. Öğürmesi bu yüzden. Merak etmeyin. Ben de ilk patatesle başladım ve ilk seferinde ağlamıştı😂 Mama ve suyla açtığım halde. kabağı çok seviyorlarmış onu deniycem bide havucu bir tık daha normal karşıladı.
Blknss12 Neso39- yani ben bile haşlama yerken bi damagima yapışıyor bebe napsin ilk kez yiyor 😀 yarın patates ve kabak karıştırıp ni vermeliyim yoksa tek kabak mi yine 3 gün??
Neso39- Blknss12 ben tatları ayrı ayrı alması taraftarıyım. Önce ayrı verşp sonra karıştırma niyetindeyim.
ZeydPamirmom mirayyy20-20 2 adet wich’den almıştım s ve l ama ordan gelmesi 1 ayı buluyor 1 tanede wee aldım ebebekten ondanda memnunum onlar tek beden ama 6 aydan itibaren kullanılır ucu
Denizada0 Blknss12 migrostan bulabilirsin veya büyük marketlerde vs vardın sorun sebze satan yerlere tam mevsimi çünkü.. ve bal kabağı da verin çok çok faydalı alıp kabuklarını soyun minik doğrayıp buzluğa stok yap gerçekten çok faydali