Busranisa Kızlar ilk ne yediniz nasıl actınız diyetinizi. doktor kefir dedi ama ben korkuyorum sizin doktorlar ne önerdi
Ata0905 Busranisa ilk olarak keçi sütünü 250 derece firinlayip lor peyniri yaptırdı sirke veya limon ile kestirip yapabilirsiniz. Üç gün birer tatlı kaşığı yedim . Ardından keçi sütü ile keçi mayası bulup yoğurt yaptık 3 gün de. Onu yedim birer tatlı kaşığı . Sonra aynı şeyi inek sütü ile yaptık. Toplamda 12 günde açmış olduk. Ama bizim ağır semptomlu bir alerjimiz yoktu mukuslu kanlı kaka ve döküntü vardı diyete girdiğimde. Tabi bu emziren anne diyeti ve açması . Bebeklerde uzun süren alerjiler nasıl açılır fikrim yok 🌸
Zynphafsa Busranisa tamda şuan yiyorum bismillah deyip başladık.. Lor peynirli poğaça yaptım yumurtasız sütsüz.. Reaksiyon vermezse 1 çay bardağı süt ile kek yapacağım sonra sütlaç diye devam ediyormuş
Busranisa Umutkusu bende burdaki coğu yorumda öyle okumuştum inşallah gecmiştir cok korkuyorum . Tesekkür ederim 🌸
Meryemmeva Busranisa bizim bagirsak tepkiliydi 2 evladimda da ayniydi.. 1 numarada yogurt yedim 1 cay kasigi, 2 numarada firinlanmis sekilde yemistim siz ne istiyorsaniz oyle yapin bence cunku her halukarda tepkisini verecek.. ben disaridan doner yedigimde kakada kanlar gormustum sutle marine edildigini ogrendim sonrssinda etin.. ins yenmissinizdir gecmis olsin🤗
Busranisa TuqbaZubyr sütlü kekten başlıyım madem bende ozaman diğerlerinden korkuyorum. Hem tatlıya hasret kaldım valla 😔 sizde kekten mi başladınız açmaya
TuqbaZubyr Busranisa Busranisa evet az az artırarak 3 gün kek 3 gün yoğurt çorbası sonra yoğurt kendinizde deneyin baktınız kan yoğun mukus varr kesıyor uz ara verıyoruz sonra tekrar kaldığınız yerden devam edıyorz egzamalı mukuslu kanlı kaka ile başladı 8. Ayda aşamalı açarak şükür bitti Dr muz sancaktepe de emre akkelle tavsıye ederim
gul1den 5 gün sırasıyla: 30 ml, 60ml, 90ml, 120ml, 150 ml süt içtim. Bu 5 günden sonra da hiç süt ve süt ürünü tüketmeden 3-4 gün daha bekledim. Böylece tamamlamış oldum
Busranisa gul1den ozaman bende tükettikten sonra bekliyim 4-5 gün. Anca böyle anlarım peki geçmişmi yedikten sonra kaç aylıklen geçti alerjisi
Busranisa Meryemmeva bağırsak tepkiliydi ne demek acaba cok duydum ama tam içeriğini bilmediğimden soruyorum. İnşallah bizde atlatırız 😔
Busranisa Ata0905 benimde 4 aylık bizdede sadece aşırı derece egzama var onun dısında bi belirtimiz yok. Testte sadece yumurta cıkmıştı ama doktor süte de devam et dedi. Şimdi bi açmayı dememek istiyorum sadece emiyo. Sizin diyet acma bana biraz zor geldi yav 😀 ben fırınlanmış kekten mi başlasam diyodum hem uzun zamandır tatlı yiyemiyodum 😔
Cherry5 Busranisa Şimdilik geçti tekrarlamazsa inşallah. Benim diyet listem çok kabarıktı sadece kabak patates havuç marul ve pirinç yiyebiliyordum. Kuzu etiyle diyet açmaya başladım oğlum 5 aylıkken. Şuan 8.5 aylık ben her şeyi tüketebiliyorum. Oğlum da yoğurt peynir vs tüketebiliyor.
gul1den Busranisa 5 aylıkken egzama oluştu, bir iki kez de pembe mukuslu kaka. Yaklaşık 1 ay süt ve yumurta diyeti yaptım. Belirtiler geçti. Sırasıyla sütü ve yumurta sarısını açtım, şimdi yumurta beyazını açıyorum. Henüz bir belirti yok
Ata0905 Busranisa ben bu konuda yaşadığım ilin en güvenilir doktoruna gidiyorum. O yüzden paylaşmak istedim. Zor bişey değil peynir yapmak . Bizde arayıp bulduk mecburen . Okuduğum yazılarda fırınlanmış ürünler ile açılıyor genelde ama fırınlanmış peynir ile duymuştum. 4 ay biraz erken olabilir . Kek ile açmayi duymadım çok küçük bir dilim ile deneyin olmazsa. Nasılsa tepki çok ağır değilmiş sizinde ama yumurta alerjiniz varmış keki yumurtasız nasıl yapacaksiniz? Ben sodalı yapıyordum ama yerini tutmuyordu .
Busranisa gul1den bizimde yumurta da var malesef😔 ona devam ama sütü acıcam inşallah benımde bi belirti olmadan atlatırım bari süt diyetini😔
Busranisa Ata0905 anladım tavsiye icin cok tesekkürler. Yumurtasız kek tarifi buldum bayada var alerji olan bebekler icin de. İnşalah tepki vermez doğduğunda beri bu diyetle uğrasıyorum cok zorlandım sizin kaç ayllıkken geçmişti. İnşallah bizimde geçmiştir